2016-05-19 17:52:12
Φωτογραφία για Ο διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιάννης Γιαννώτας, μίλησε για όλα...
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιάννης Γιαννώτας, μίλησε στον Σπορ Fm 94,6 και στην εκπομπή «Pick and Goal» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια, για -την θητεία του στην Κύπρο, αγωνιζόμενος στον ΑΠΟΕΛ: «Πέρασα πολύ όμορφα. Η ομάδα με αγκάλιασε από το πρώτο λεπτό. Σίγουρα όταν παίρνεις ένα τίτλο, και ειδικά ένα πρωτάθλημα, είναι σπουδαία υπόθεση. Ήθελα πολύ να ξεχωρίσω. Πέτυχα 5 γκολ και είχα 9 ασίστ. Ήταν ένα πολύ καλό διάστημα για εμένα και το είχα πολύ ανάγκη. Έκατσε πολύ καλά. Όλοι οι οπαδοί βλέπουν με πάθος το ποδόσφαιρο. Κανείς δεν θέλει να βλέπει αδιάφορους παίκτες. Δεν έχουμε καμία διαφορά με τους Κύπριους. Είναι Ελλάδα… Στην Κύπρο έχουν και κάποια όμορφα πράγματα. Παίζουν ντέρμπι και έχει κόσμο και από τις δύο ομάδες. Είναι φανταστικό πράγμα. Δεν το έχω ζήσει στην Ελλάδα. Ελπίζω σύντομα να γίνει και σε εμάς αυτό».

-τα πράγματα που έμαθε τους έξι μήνες στην Κύπρο με τον Τιμούρ Κετσπάγια σε σχέση με τη θητεία του στην Γερμανία: «Έχω διδαχθεί την υπομονή και την επιμονή. Πήγα σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί. Ήταν αποτυχία για τον ΑΠΟΕΛ η μη κατάκτηση του Κυπέλλου. Όταν πας και για τους δύο στόχους έχεις μία παραπάνω πίεση. Ήταν ό,τι καλύτερο για εμένα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία και να αποδείξω τις δυνατότητές μου».


-το τι θα διάλεγε μεταξύ Γερμανίας και Κύπρου: «Το να παίξεις στο εξωτερικό και τη Γερμανία είναι ένα σπουδαίο πράγμα, αλλά αν μου έλεγες Φορτούνα Ντίσελντορφ ή ΑΠΟΕΛ, θα επέλεγα τον ΑΠΟΕΛ. Έζησα μοναδικές στιγμές εκεί».

-την αποχώρηση του Κετσπάγια από την κυπριακή ομάδα: «Δεν ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει. Ο προπονητής είχε μεγάλο νικηφόρο σερί και μας εξέπληξε αυτό. Το να φεύγει ένας προπονητής από μία ομάδα που είναι αήττητη, είναι θέμα. Όμως δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει».

-την κλήση στην προεπιλογή της Εθνικής: «Έχω την πληροφόρηση που έχουν όλοι οι παίκτες. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό που ανταμείβονται οι κόποι μου. Δεν είναι πρώτη φορά που παίζω στην Εθνική. Εύχομαι να κληθώ ξανά και θα είμαι πολύ ευτυχισμένος. Δεν έχω παίξει ποτέ στην Αυστραλία».

-τον Μάριο Αντωνιάδη του ΑΠΟΕΛ που ενδιαφέρει τον Πανιώνιο: «Είναι ένα παιδί που αν παίξει 5 λεπτά θα δώσει την ψυχή του, όμως το ίδιο ισχύει για όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν δημιουργεί ποτέ προβλήματα. Ήταν λίγο παρεξηγημένος στον ΑΠΟΕΛ και φεύγοντας από εκεί θέλει να δείξει την πραγματική του αξία».

-το αν ο ίδιος είναι παρεξηγημένος: «Αυτό δε θα το πω εγώ. Σίγουρα μέσα στο παιχνίδι δεν είμαι ο πιο συμπαθητικός παίκτης. Δεν μου αρέσει να χάνω και παλεύω για τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στο DNA μου η λέξη ήττα είναι λίγο βαριά και αυτό φαίνεται περίεργο στους αντιπάλους μου».

-τη φάση που δεν τήρησε το Fail Play τον περασμένο Ιανουάριο: Δεν ήταν όμορφο αυτό που έκανα, αλλά πιστεύω πως σε κάποια ματς του ΑΠΟΕΛ με μικρότερης δυναμικότητας ομάδες έκαναν καθυστερήσεις και δεν συζητήθηκε τόσο πολύ. Επειδή είμαι παίκτης του ΑΠΟΕΛ έγινε συζήτηση. Ό,τι έγινε, έγινε και δεν το συνεχίζουμε. Για εμένα δεν μπορεί κάποιος να πει πως είμαι βρώμικος παίκτης. Το μόνο που θέλω είναι να μην χάνω. Δεν με νοιάζουν οι αντίπαλοί μου, μόνο η ομάδα μου με ενδιαφέρει».

-το ελληνικό στοιχείο που λείπει στον Ολυμπιακό: «Φέτος έγινε αυτό. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει πολύ ποιότητα. Έπαιζαν ως βασικοί ο Φορτούνης και ο Σιόβας. Και παλιότερα ο Ολυμπιακός έχει βγάλει Έλληνες παίκτες που έχουν κάνει εξαιρετική καριέρα και στο εξωτερικό. Φέτος ήταν θέμα συγκυριών και θα αλλάξει το πράγμα. Οι Έλληνες χρειάζονται ευκαιρίες και αυτό θα συμβεί, αφού στον Ολυμπιακό θέλουν να βγάλουν Έλληνες παίκτες. Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι πολύ βαριά και όλοι πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να μπούμε στην αρχική ενδεκάδα. Οι παίκτες πρέπει να δουλέψουν πιο πολύ για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή και να αγωνίζονται σε μία τόσο μεγάλη ομάδα».

-τις σχέσεις του με τον Μάρκο Σίλβα: «Δεν υπήρχε κάποιο θέμα. Είμαστε επαγγελματίες. Δεν υπήρξε κάποιο θέμα από τη στιγμή που η ομάδα ήταν αήττητη. Ήταν ψέματα, άσχημα ψέματα, δεν υπήρχε κάτι ανάμεσά μας».

-το μέλλον του: «Περιμένω και ελπίζω να συνεχίσω στον Ολυμπιακό. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μου. Θα προσπαθήσω διπλά σε σχέση με πέρσι. Δούλεψα πολύ το τελευταίο 6μηνο. Έπαιξα σε μία ομάδα που διεκδικούσε δύο τίτλους, κάτι που συμβαίνει και στον Ολυμπιακό που θεωρούνται δεδομένοι στόχοι το Κύπελλο και το πρωτάθλημα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ