2016-05-19 18:38:49
Φωτογραφία για Στο 80 ΤΥΠΕΘ στην Κω δεν έχει αξιοπρεπές φαγητό και εξόδους - μόνο χώσιμο και μείωση της προσωπικότητας των Φαντάρων
Μεγάλη είναι η αγανάκτηση των συναδέλφων φαντάρων με τα όσα συμβαίνουν στο 80 ΤΥΠΕΘ στην Κω Οι στρατιώτες καταγγέλλουν ότι μόλις γύρισαν από άδεια άρχισε το χώσιμο, με ατελείωτες καθαριότητες και αποστολή στο φυλάκιο.

Το πρόγραμμα εργασιών δεν τηρείται ενώ ανειδίκευτοι στρατιώτες χώνονται σε εργασίες κοπής χόρτων για να κάνουν λαμπίκο όλη τη μονάδα. Αλλά και στο ζήτημα των εξόδων πέφτει το χώσιμο της αρκούδας.

Μπορεί οι υπηρεσίες να είναι ατελείωτες αλλά οι αξιωματικοί και η διοίκηση της μονάδας δεν δείχνουν καμιά κατανόηση. Αντιθέτως, οι χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί, ειρωνεύονται μειώνουν συστηματικά την προσωπικότητα των φαντάρων, ενώ δεν λείπουν και οι απειλές. Προβάλλουν ως φόβητρο το Αμετάθετο της Μονάδας για να στηρίξουν τις απειλές τους «μέχρι το τέλος της θητείας σας θα σας τρέχουμε»!

Επίσης, το φαγητό είναι τραγικό. Η διοίκηση της μονάδας κάνει περικοπές, με αποτέλεσμα κρέας να προσφέρεται στα γεύματα μόλις μια φορά τη βδομάδα. Ο συνδυασμός των παραπάνω με την χαμηλότατη ποιότητα της σίτισης, έχει ως αποτέλεσμα οι στρατιώτες να ξοδεύουν το περιορισμένο χαρτζιλίκι τους στο ΚΨΜ, φέρνοντας κέρδος στη Μονάδα.


Όμως οι φαντάροι πέφτουν θύματα άγριας οικονομικής εκμετάλλευσης σε κάθε έξοδο και άδεια τους. Αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να πληρώνουν το πανάκριβο ΤΑΧΙ, καθώς η διοίκηση εξασφαλίζει τη δωρεάν μετακίνηση μόνο των μονίμων και του πολιτικού προσωπικού που πληρώνονται για αυτό που κάνουν, αλλά όχι οι φαντάροι που πληρώνουν ακριβά την Υποχρεωτική Στράτευσης τους.

Επίσης, η έκπτωση των στρατιωτών στα πλοία είναι μόλις 25% και όχι 50%, ενώ όταν επιλέξουν τα ταξιδεύσουν με αεροπλάνο πρέπει να αγοράσουν τα πιο ακριβά εισιτήρια.

Ο λόγος είναι ότι η μονάδα δεν κάνει προγραμματισμό των αδειών με αποτέλεσμα να δίνονται αυτές την τελευταία στιγμή και οι συνάδελφοι να χάνουν την όποια έκπτωση.

Τέλος, έχουν αρχίσει ήδη να προειδοποιούν τους στρατιώτες ότι αρχές Ιουνίου θα καθαρίσουν τις ακτές της Κω, πάντα Εθελοντικά, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι βλέπεις χαρακτηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος τα χατίρια στον ακραίων αντιλήψεων Δήμαρχο και στην Τουριστική Βιομηχανία του νησιού!

Εμείς καλούμε τους φαντάρους να Αρνηθούν. Κανείς δε μπορεί να τους Διατάξει και Υποχρεώσει να γίνουν οι Άμισθοι Δούλοι του πελατειακού κράτους, να γίνουν Σκλάβοι του κάθε Δημάρχου και Επιχειρηματία που κονομάει εκατομμύρια ευρώ από τον Τουρισμό. Μα πληρώσουν αυτοί και να προσλάβουν προσωπικό για να καθαρίσουν τις ακτές, τις οποίες εκμεταλλεύονται οικονομικά!

Εμείς καλούμε τη διοίκησης της μονάδας και το ΓΕΣ να παρέμβουν. Υπάρχουν πραγματικά ζητήματα που μπορεί και πρέπει να βελτιωθούν.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνάδελφοι φαντάροι πρέπει να βάλουν στην άκρη τους όποιους ανταγωνισμούς, που σπέρνουν τη διχόνοια και τους κάνουν πιο ευάλωτους στην αυθαιρεσία της Ιεραρχίας.

Πρέπει τώρα, ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Εξάλλου εκεί κρίνεται η μαγκιά του κάθε Κρητικού και Αθηναίου, του κάθε Νέου και Παλιού….

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ