2016-05-20 00:24:08
Φωτογραφία για Ανάστατοι οι κτηνοτρόφοι! Εκτός ενεργοποίησης 210.000 στρέμματα!
Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί για εκατοντάδες κτηνοτροφικές οικογένειες που με τη δημοσιοποίηση των χαρτών του ΟΠΕΚΕΠΕ είδαν έκπληκτοι να μην υπάρχουν στις υπό δήλωση εκτάσεις τα απαραίτητα στέμματα που είναι αναγκαία για να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους.

Η μείωση της επιλεξιμότητας είχε βέβαια ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο λίγο πολύ τα προβλήματα λύνονταν καθώς η Περιφέρεια Κρήτης μπορούσε να δεσμεύσει μέρος της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να μην χάσουν την ενεργοποίηση όσοι κτηνοτρόφοι έπεφταν από το πλαφόν.

Φέτος όμως εκτός από τη δραματική μείωση των στρεμμάτων, όπου σύμφωνα με κτηνοτρόφους από τα 300.000 στρέμματα θα ενεργοποιηθούν περισσότερα από 90.000 (αυτό σημαίνει ότι το σύστημα πετάει έξω 200.000 στρέμματα), δεν έχει ξεκαθαριστεί αν μπορεί η Περιφέρεια να συμβάλλει επικουρικά με τις δημόσιες εκτάσεις με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πολλοί κτηνοτρόφοι τι θα συμβεί: από τη μια είναι στις καταστάσεις δικαιωμάτων και από την άλλη δεν βρίσκουν εκτάσεις για να "κουμπώσουν" την ενεργοποίηση τους!

Το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό, αφορά κτηνοτρόφους κυρίως του νότου της Κρήτης και αναμένεται παρέμβαση από Βουλευτές, τοπικούς παράγοντες και Περιφέρεια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ