2012-05-14 18:18:23
Φωτογραφία για Ο πάτος της …μπούκλας!
Η Ζήνα Κουτσελίνη γράφει:

Οι φιλικές σχέσεις, με τις παρουσιάστριες και τους παρουσιαστές του ίδιου καναλιού τις περισσότερες φορές είναι σχεδόν ανύπαρκτες Ακόμη κι όταν βρεθούν στον ίδιο χώρο, δεν διστάζουν… να βγάλουν τα μαχαίρια.Όχι φανερά… Ένα έμπειρο μάτι διακρίνει τον πάγο, από το πρώτο λεπτό.

Διακρίνει τον πάτο της μπούκλας Έχει τύχει, λόγω θέσης , να είμαι παρούσα σε πολλά events καναλιών και επίσημες παρουσιάσεις προγραμμάτων, όπου συναντάς όλα τα πρόσωπα του καναλιού μαζί. Εκεί σου δίνεται η ευκαιρία να παρατηρήσεις το μάταιο κόσμο της τηλεόρασης. Βλέπεις όλα τα μπριγιάν συγκεντρωμένα. Βλέπεις τα πηγαδάκια… Βλέπεις ξεκάθαρα… Αν θέλεις να επιβιώσεις κι εσύ, πρέπει σύντομα να μπεις σε μια κλίκα. Να «μαγειρέψετε» το δικό σας μπριάμ.

Συνεργάτες ξανθιάς παρουσιάστριας, που βρίσκονται ήδη στο χώρο, την ενημερώνουν τηλεφωνικά, ότι ακόμη δεν έχει έλθει η νεότερη μελαχρινή, ανταγωνίστρια-παρουσιάστρια του ίδιου καναλιού
. Άρα,πρέπει να καθυστερήσει και να κάνει είσοδο «σταρούμπας», μετά την άφιξη της νεότερης. Θέλει να είναι πρώτη και φέτος! Να αποδείξει ότι και σε αυτό το κανάλι, «θα τα φέρει.» Θέλει η δική της εκπομπή, να πηγαίνει καλύτερα σε νούμερα από της άλλης, της μελαχρινής. Τηλεοπτικός αναβρασμός, με πολύ ίντριγκα. Τι συμβαίνει όμως και εκεί που είσαι το πρώτο χαρτί, ξαφνικά η νεότερη σε τρώει στη στροφή; Σε αναγκάζει, να προσγειωθείς ανώμαλα. Να δεις, ότι καμιά πρωτιά δεν είναι δεδομένη. Εξαρτάσαι από ένα τηλεκοντρόλ. Είσαι υποχείριο του. Πόσες σταρ να χωρέσουν στο ίδιο κανάλι; Και το πράγμα χειροτερεύει, όταν στην ίντριγκα συμμετέχουν και άντρες παρουσιαστές. Αυτοί είναι πιο ύπουλοι. Με τη δικαιολογία ότι αυτά είναι «γυναικουλίστικα», διαπράττουν χειρότερα αδικήματα. Συσπειρώνονται στις κλίκες των γυναικών και εργάζονται πυρετωδώς, για τη δημόσια εικόνα τους. Βγαίνουν σε εκπομπές και στηρίζουν τη μια από τις δύο σταρ. Και η εσωτερική αντιπαλότητα μόλις άρχισε…

Τώρα είναι, που ξεκινά το καλύτερο φαγοπότι, με το πιο καλομαγειρεμένο μπριάμ στα μεσημεριανάδικα. Βγαίνουν οι απανταχού μεσημεριανούδες και σερβίρουν μπριάμ σε κρύο πιάτο για τους τηλεστάρ. Και ύστερα φταίνε οι κυρίες του μεσημεριού και τα πάνελ τους. Εσύ ποτέ! ‘Έστησες ολόκληρη κλίκα, περιχαρακώθηκες γύρω από την «αυλή» σου και φταίνε πάντα οι άλλοι. Οι άμοιροι συνεργάτες σου, μαζεύουν τα σπασμένα τασάκια, τις πεταμένες σημειώσεις. Ποιοί τους ενημέρωσαν για τα γεγονότα; Πως έφτασε η είδηση της ίντριγκας στα μεσημεριανά; Θεία επιφοίτηση…

Όλα είναι ένας κύκλος. Εσύ είσαι στη μέση και γυρνάς μαζί τους… Δεν έχει σημασία αν είσαι ξανθιά ή μελαχρινή. Αν κάνεις νούμερα ή γίνεσαι η ίδια νούμερο με τα καμώματά σου. Στον περίγυρο σου, ισχυρίζεσαι ότι ακούς και βλέπεις τα πάντα τυχαία. Τι υποκρισία!

Συναντιούνται τυχαία, στην είσοδο της παρουσίασης του προγράμματος, οι ομοκάναλες παρουσιάστριες, συνοδευόμενες η μία από δημοσιογράφο της εκπομπής της και η άλλη από συμπαρουσιαστή της .

Η πρώτη, ήδη φωτογραφίζεται μόνη της. Η άλλη, γυρνά στο συνοδό της και του λέει:

« Κάνε πως δεν την είδες. Δεν θέλω να φωτογραφηθώ μαζί της. Είναι λαϊκιά και κακοντυμένη. Την είδες πως αντιγράφει το στιλ μου.»

Φωτογραφήθηκε τελικά μόνη της, με τον αέρα της πρωτοεμφανιζόμενης. Ο άμοιρος φωτογράφος, προσπαθεί να έχει κοινή λήψη, για να μπορέσει να πουλήσει το ενσταντανέ της πρωτοεμφανιζόμενη,ς δίπλα στην παλαιότερη. Η μοίρα τις θέλει στον ίδιο καναπέ, αλλά βάζουν για «μαξιλάρι» της μιας από την άλλη, τους συνοδούς τους. Σιγά μη δεν έβρισκαν λύση, για να αποφύγουν το ξεμάλλιασμα. Ο διάλογος απολαυστικός:

«Τι κάνεις αγάπη μου;»

«Τώρα σε είδα… Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η θέση σου. Αυτό είναι το τραπέζι για τη δική μου ομάδα»

Εκνευρισμένη η πρωτοεμφανιζόμενη λέει στο συνοδό της:

«Άντε να κάνει καμία πλαστική ακόμη. Μήπως δεν ξέρω ποιος της έδωσε όλο αυτό τον αέρα; Όλο το κανάλι γελάει για τα καμώματά της»… Συναδελφική αλληλεγγύη, για μεσημεριανό μπριάμ. Η καλύτερη ώρα για την ίντριγκα.

Πόσες τρικυμίες και πόσους αντίθετους ανέμους δεν συναντάμε στη διάρκεια της ζωής μας;

Σκοτισμένοι και αναστατωμένοι από τους, δεν μπορούμε να βρούμε το δρόμο και να αγγίξουμε την αλήθεια. Απορροφημένοι από τις εξωτερικές συνθήκες, απειλές και δυσκολίες ξοδεύουμε πολύ χρόνο, για να αναλύσουμε και να ερμηνεύσουμε τους ‘’ανέμους’’ και τα ‘’κύματα’’, στο ταξίδι της ζωής, παρά να ζήσουμε καθετί που μας δίνεται απλόχερα, με τη βοήθεια του Θεού. Εμμένουμε στις λεπτομέρειες και κάνουμε τη ζωή μας κάθε μέρα όλο και πιο μίζερη. Μέσα στη μοναξιά μας , χανόμαστε στην προσπάθεια μας να εξηγήσουμε τα πώς και τα γιατί, χωρίς να βλέπουμε το φως, που απλώνεται στον ορίζοντα. Φυλακισμένοι στο εγώ μας, αδιαφορούμε για τον συνεργάτη μας. Η διάθεσή μας ανεβαίνει όταν θα υποτιμήσουμε το διπλανό μας και θα του επιδείξουμε πόσο καλύτεροι σε όλα είμαστε, από εκείνον. Αυτό είναι, που μας δίνει εξουσία.

Για να τα καταφέρουμε κάνουμε αμέτρητες κωλοτούμπες. Ζούμε στην εποχή του κωλοτούμπα και της κωλοτουμπίτσας. Είπα, ξείπα, λέγαμε στο νησί που μεγάλωσα. Αυτά όμως, τα λέγαμε παιδιά…

Πολλές φορές, αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρακάτω, αν ο πάτος είναι απότομα κατηφορικός ή έχει και κάποια εμπόδια που σε δυσκολεύουν και σε κάνουν να ξανασκεφτείς, πριν κάτσεις για πάντα στο βυθό του. Θα μου πεις πως στον πάτο, πολλές φορές υπάρχει χρυσός και θα σου πω, «δίκιο έχεις». Χρυσός που λάμπει, αλλά αν τον λούσει το φως της μέρας, θα διαπιστώσεις πως ήταν άνθρακας. Μαύρη σκόνη, που σκέπασε αρχικά το πρόσωπο και αργότερα την ψυχή σου. Θέλει δύναμη να ξαναδείς φως. Θέλει να πάψεις να είσαι κωλοτουμπίτσα.

Θέλω να βγω να πω όσα άκουσα. Θέλω να πω και ονόματα. Φοβάμαι τις μηνύσεις. Θεωρούν ότι δεν είπαν και δεν έπραξαν τίποτα. Στη δίκη δεν θα θυμούνται λέξη από όσα ξεστόμισαν. Οι αυτόπτες μάρτυρες θα εξαφανιστούν.

Έκλεισαν τα παράθυρα, αλλά ξέχασαν ορθάνοιχτη την πόρτα. Αυτή είναι η γοητεία του πάτου. Δεν υπάρχουν μάρτυρες.
entertv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ