2012-05-14 18:44:11
Φωτογραφία για Γερμανία: «Η ανάπτυξη πρέπει να έρθει από μεταρρυθμίσεις»
Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου επέμεινε σήμερα, παραμονή της πρώτης επίσκεψης στη Γερμανία του νέου προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στην αντίληψη που έχει η Άγγελα Μέρκελ για την ανάπτυξη, ότι δηλαδή αυτή αποτελεί τον καρπό των μεταρρυθμίσεων, κυρίως της αγοράς εργασίας. Η ανάπτυξη είναι «ο καρπός μιας έξυπνης πολιτικής μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε τακτική συνέντευξη Τύπου, επικαλούμενος μεταξύ αυτών των πιθανών μεταρρυθμίσεων «τη χαλάρωση της γραφειοκρατίας» και «κυρίως τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας».

«Η ανάπτυξη μπορεί επίσης να υποστηριχθεί από τη συνειδητή χρήση των ευρωπαϊκών πόρων», πρόσθεσε, «με πιο έξυπνο τρόπο, όπως δεν συνέβη τα τελευταία δέκα χρόνια».

«Αυτή ήταν πάντα η πεποίθηση της γερμανικής κυβέρνησης και με βάση αυτή τη θέση μπαίνουμε στις ευρωπαϊκές συνομιλίες», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

Η Μέρκελ θα δεχθεί αύριο στο Βερολίνο τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος είχε καταστήσει την υποστήριξη της ανάπτυξης ένα από τα σημαντικά θέματα της προεκλογικής του εκστρατείας και αγωνίζεται για να προστεθεί μια πτυχή όσον αφορά την ανάπτυξη στο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο.


Όσον αφορά το σύμφωνο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπενθύμισε σήμερα για άλλη μια φορά ότι η Γαλλία πρέπει να περιοριστεί σε αυτό που έχει υπογραφεί.

Ο Ολάντ και η Μέρκελ θα συναντηθούν για περίπου μια ώρα. Αυτή η συνάντηση θα είναι «μια πρώτη καλή ευκαιρία γνωριμίας» και δεν θα υπεισέλθουν στις λεπτομέρειες των θεμάτων που θα θιγούν», κατέληξε ο Ζάιμπερτ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ