2016-05-21 15:44:10
Φωτογραφία για Το «Ανοικτό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο» εκπαιδεύει,
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ «ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ» ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ,

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ruins» στο Σπίτι του Πολιτισμού,

Με ανακοίνωσή τους από το Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, η Φιλοσοφική Σχολή και η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενος στο Σπίτι του Πολιτισμού, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στις 20:00, για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ruins Documentary: Οροθετικές γυναίκες, το χρονικό μιας διαπόμπευσης». Η προβολή γίνεται στα πλαίσια του κύκλο εκδηλώσεων «Ανοικτό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο».

Στην ανακοίνωση το περιεχόμενο της προβολής περιγράφεται ως «Ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκλονιστική υπόθεση σύλληψης και διαπόμπευσης οροθετικών γυναικών λίγο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Αφορά στην εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ. Γυναίκες οι οποίες στιγματίστηκαν ως οροθετικές ιερόδουλες που σκορπούσαν το θάνατο στις σκοτεινές γειτονιές της Αθήνας
. Γυναίκες των οποίων η ενοχή δεν αποδείχθηκε ποτέ, θύματα της ποινικοποίησης του HIV και της αντίληψης της διαπόμπευσης ως πολιτικής υγείας».

Θα ακολουθήσει συζήτηση, με συμμετοχή των δημοσιογράφων του περιοδικού Unfollow Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και Αυγουστίνου Ζενάκου και εκπροσώπων των οργανωτών της εκδήλωσης.

Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ