2016-05-21 16:25:30
Φωτογραφία για Ανατριχίλα από την κατάθεση 5χρονου αγοριού για παρενόχληση από αρχιμανδρίτη
Το ελληνικό λεξιλόγιο μοιάζει φτωχό για να περιγράψει την συγκεκριμένη υπόθεση. Στο "φως" της δημοσιότητας έχει δοθεί η σοκαριστική κατάθεση ενός πεντάχρονου αγοριούσε Πταισματοδίκη, με την καταγγελία να αφορά σε Αρχιμανδρίτη της Βορείου Ελλάδος.

Ο Αρχιμανδρίτης καταγγέλλεται ότι μαζί με έναν ακόμη άντρα παρενόχλησε σεξουαλικά τον πεντάχρονο μέσα στο μοναστήρι του. Φυσικά το αν η καταγγελία ευσταθεί ή όχι είναι κάτι για το οποίο θα αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως οι διαδικασίες τους τελευταίους 18 μήνες κινούνται με... ρυθμούς χελώνας, και γι’ αυτό το λόγο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των εμπλεκόμενων.

Η καταγγελία δεν έχει γίνει στις δικαστικές Αρχές Κομοτηνής αλλά σε άλλη πόλη της Βορείου Ελλάδος, ωστόσο ο Αρχιμανδρίτης που καταγγέλλεται έχει στενότατες σχέσεις με ίδρυμα της Κομοτηνής, στο οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται δεκάδες ανήλικα παιδιά.


Οι δύο μηνύσεις και η ολιγωρία

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις: Η πρώτη τον Σεπτέμβριο του 2014 και μία συμπληρωματική τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, οι οποίες -άγνωστο για ποιο λόγο και παρά τις σχετικές αιτήσεις- ακόμα δεν έχουν συγχωνευθεί.

Όπως αναφέρει το fonirodopis.gr, αξιοπερίεργο είναι ακόμη το ότι δικηγόροι εμφανίζονται και... ξαφνικά εξαφανίζονται ενώ υψηλόβαθμοι ρασοφόροι και πρώην αεροπαγίτες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την εντιμότητα του καταγγελλόμενου Αρχιμανδρίτη, χωρίς καν να γνωρίζουν την υπόθεση.

Παράλληλα, η διερεύνηση της καταγγελίας εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο, παρά τη σοβαρότητά της.

Τα όσα κατέθεσε ο ανήλικος στην Εισαγγελία είναι πραγματικά ανατριχιαστικά: «Το καλοκαίρι που μας πήγανε στον γέροντα, ο γέροντας με φίλησε στο στόμα και εγώ τον κλότσησα και η μαμά με μάλωσε και με χτύπησε. Μετά με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια πρώτα με την Ε. (η σύντροφος του άνδρα που καταγγέλλεται για ασέλγεια) και μετά μόνο μου, και ήρθε ο γέροντας και μου έβγαζε τη γλώσσα και μου έπιανε το πουλάκι και μου βάζε το δάχτυλό του στον ποπό μου και εγώ φώναξα βοήθεια και ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι (ο άνδρας που καταγγέλλεται για ασέλγεια), με κοπάνησε στο κεφάλι και με κλείδωσε στο αμάξι. Μετά από ώρα ήρθε πάλι ο ψηλός με το μουστάκι στο αμάξι και εγώ… και μου έπιανε το πουλάκι και έβγαλε το δικό του πουλί έξω να μου το βάλει στο στόμα και εγώ φώναξα βοήθεια και βγήκα από το αμάξι και κρύφτηκα από κάτω και μετά ήρθε η μαμά με μάλωσε να βγω από το αμάξι και μετά με μάλωσε η μαμά να μην τα πω αυτά σε κανέναν, γιατί θα με σκοτώσουν στο ξύλο».

Φωτό από fonirodopis.gr

Η συστατική επιστολή του Αρεοπαγίτη

Ένας πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου -ο γιος του οποίου μάλιστα είναι ο νομικός παραστάτης του Αρχιμανδρίτη-, δύο Μητροπολίτες, ένας Αρχιμανδρίτης, ένας Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ένας ιεροδιάκονος, ένας διάκονος, ένας ιερομόναχος, μία μοναχή και ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός βεβαιώνουν και -κάποιοι εξ αυτών- καταθέτουν ότι οι καταγγελίες κατά του Αρχιμανδρίτη είναι ψευδείς και συκοφαντικές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταπέσουν.

Μάλιστα, ο πρώην Αρεοπαγίτης με συστατική του επιστολή διαβεβαίωνε για το ήθος του Αρχιμανδρίτη, τονίζοντας σε αυτήν ότι ο καταγγελλόμενος ήταν επί πολλά έτη πνευματικός τόσο του ιδίου όσο και των παιδιών του, τον φιλοξενούσε σπίτι του και ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάτι το μεμπτό.

Σύμφωνα πάντα με το fonirodopis.gr, μετά τις βεβαιώσεις των παραπάνω προσώπων, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο καθώς φαίνεται να «εξαφανίστηκαν» από τον φάκελο της δικογραφίας σημαντικά έγγραφα όπως η παραπάνω φωτογραφία, καθώς και βεβαιώσεις παιδοψυχολόγων.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του πατέρα του ανήλικου ο οποίος προσέφυγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αποτέλεσμα να δοθεί εκ νέου εντολή προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Πηγή: fonirodopis.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ