2016-05-21 19:24:01
Φωτογραφία για Ημερίδα μαθητών στο ξενοδοχείο Grecotel Club Marine Palace,
 

 

Συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του προσφορά στην τοπική κοινωνία, το ξενοδοχείο Grecotel Club Marine Palace διοργάνωσε φέτος με επιτυχία ημερίδα με θέματα για το περιβάλλον, στην οποία είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου (Δήμου Μυλοποτάμου).

Την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012, οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου έφτασαν στο ξενοδοχείο με τη συνοδεία των δασκάλων τους, όπου τους υποδέχτηκε ο διευθυντής του ξενοδοχείου, κ. Στέφανος Καρφόπουλος. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την παρουσίαση με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για όλους» από τον υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος του ξενοδοχείου, κ. Στέλιο Χαριτάκη σε συνεργασία με την υπεύθυνη Δημοσιών Σχέσεων του ξενοδοχείου, κυρία Ρίτα Φλουρή.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν μέσω πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού για το διεθνές έτος 2012, που είναι αφιερωμένο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συζήτησαν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις κλιματικές αλλαγές που αυτό προκαλεί, καθώς και πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που σχετίζονται με τη συμβατική ενεργειακή αλυσίδα. Ενθουσιασμένα συμμετείχαν με ερωτήσεις και παρατηρήσεις για τα θέματα που αναφέρθηκαν.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας προσφέρθηκε κέρασμα στους μαθητές και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του ξενοδοχείου, όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις προσπάθειες που γίνονται για να προστατευτεί ο πολύτιμος φυσικός μας πλούτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο το Club Marine Palace κερδίζει διεθνή περιβαλλοντικά βραβεία όπως το TUI Environmental Champion Award και το Travelife Gold και κατατάσσεται στα καλύτερα ξενοδοχεία παγκοσμίως για τις προσπάθειές του στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τέλος, στους μαθητές δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο ειδική εκπαιδευτική έκδοση της Grecotel. Πρωτοβουλίες όπως αυτή είναι σημαντικές, γιατί οι εκπαιδευτικές εμπειρίες έξω από τις σχολικές αίθουσες και μακριά από τα θρανία είναι αυτές που μένουν αξέχαστες στους μαθητές.

 

 

 

Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ... ΜΙΤΣΕΛ!»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ... ΜΙΤΣΕΛ!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ