2016-05-22 20:33:16
Φωτογραφία για Ταμείο Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας: Άγριος ανταγωνισμός με την Τουρκία για την ΑΟΖ ενώ Υποθηκεύουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο;
Μια ακόμη πτυχή του αδίστακτου ελληνικού αστικού κόσμου αποκαλύπτεται...Την ίδια περίοδο που το ελληνικό κράτος κλιμακώνει τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό διεκδικώντας τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, χτίζοντας συμμαχίες με Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, με βασικό επίδικο την ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα. 

Αποδεικνύεται ότι επιφυλάσσει ρόλο Αναλώσιμου στον λαό μας για να ικανοποιήσει τις βλέψεις της ελληνικής αστικής τάξης και των Δανειστών.

Ενώ λοιπόν τα Μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο, το Χρέος που προκάλεσαν οι ιδιωτικές τράπεζες, ο προηγούμενος γύρος αστικής ανάπτυξης-κερδοφορίας και οι ληστρικοί όροι δανεισμού μοιάζει χωρίς πάτο. Και παίζει καθοριστικό ρόλο στην δουλοποίηση των εργαζομένων και στο ξεπούλημα της κοινωνικής περιουσίας.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να αντιληφθούν ότι η νέα Μεγάλη Ιδέα του αστικού κόσμου, όχι μόνο δεν πρόκειται να φέρει καλύτερες μέρες, αλλά επιφυλάσσει ρόλο Αναλώσιμου στον εργαζόμενο λαό:


πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί, συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, νέοι εξοπλισμοί και προσλήψεις Μισθοφόρων, θερμά επεισόδια και απειλή γενικευμένης σύγκρουσης είναι το τίμημα για ένα Ταμείο που έχει αποθεματικό 50 δις ευρώ, από τον υποθηκευμένο ενεργειακό πλούτο, που είναι εξάλλου από πολλούς διεκδικήσιμος!

Το περασμένο καλοκαίρι, λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βάλει υπογραφή σ΄ ένα ακόμη μνημόνιο, μαζί με τον Πάνο Καμμένο μετά την τεράστια κωλοτούμπα τους, ακούστηκε για πρώτη φορά το “ταμείο διαχείρισης δημόσιας περιουσίας”, με αποθεματικό του 50 δις.

Από την πρώτη στιγμή αναλυτές είχαν επισημάνει ότι “στόχος είναι οι υδρογονάνθρακες”. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ημερήσιο τύπο, αναμένεται να λάβει ως «προίκα» τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού και του φυσικού πλούτου της χώρας, όπως τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου να ενισχύσει το «χαρτοφυλάκιό» του με περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας άνω των 50 δισ. ευρώ και να προχωρήσει το πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας”.

Έτσι λοιπόν η ελληνική αστική τάξη όχι μόνο επιδιώκει την "εθνική" ενότητα-υποταγή μας στα ολέθρια αστικά σχέδια τους, αλλά επίσης διεκδικεί τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση υποθηκεύοντας υδρογονάνθρακες για τους οποίους υπάρχουν πολλοί διεκδικητές, μεγάλες ιμπεριαλιστικές βλέψεις καθώς επιδιώκεται η ενεργειακή απεξάρτηση της Ε.Ε. από την Ρωσία και προσδοκία τεράστιων κερδών για του Έλληνες αστούς (Βαρδινογιάννη, Λάτση, Κοπελούζο κλπ), για τις διεθνείς εταιρείες και τους δανειστές.

Ενώ λοιπόν κανείς από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβεβαιώσει δημόσια ότι οι "ελληνικοί υδρογονάνθρακες" έχουν ήδη υποθηκευτεί, πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου αφενός την πολεμική απειλή και τους τεράστιους κινδύνους για το περιβάλλον μιας τόσο επικίνδυνης εκμετάλλευσης σε μια κλειστή θάλασσα όπως η Μεσόγειος, αλλά επίσης το γεγονός ότι στις περισσότερες χώρες με ενεργειακό πλούτο. Στο Αζερμπαϊτζάν έχουν σημαντικότατα κοιτάσματα,αλλά το 90% του πληθυσμού τους υποφέρει.

Εμείς είμαστε κάθε αντίθετοι σε όλες αυτές τις ολέθριες πολιτικές επιλογές.

Ο εργαζόμενος λαός μας όχι μόνο δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτε από την ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα αλλά το μέλλον που μας σχεδιάζουν είναι μια ολέθρια απειλή.

Καλούμε σε κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή των Μνημονίων και της αστικής πολιτικής, για την έξοδο από Ε.Ε.-ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ.

Για την ανάπτυξη ενός κοινού εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος με όλους τους λαούς της περιοχής.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ