2016-05-23 13:14:34
Φωτογραφία για Ο άνθρωπος που έσωσε τον Πατραϊκό
Το όνομα του Βλάσση Βελλόπουλου είναι απόλυτα ταυτισμένο με την οικολογία και τη διαχρονική αντίσταση. Αν και απεβίωσε χθες το πρωί σε... ηλικία 76 ετών, οι αγώνες του θα αποτελούν πάντα ένα στέρεο μονοπάτι διεκδίκησης και ανάδειξης των οικολογικών ζητημάτων.

Ο Βλάσσης Βελλόπουλος ήταν δημοκρατικός με ιδιαίτερη μνήμη και αναφορά πόλης. Ηταν ανάμεσα τους πρώτους ουσιαστικούς Ελληνες οικολόγους. Ακόμα και η ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να τον εμποδίσει να στέλνει στα δημοσιογραφικά γραφεία σημειώματα -όπως έκανε πάντα- και να αναδεικνύει ζητήματα της πόλης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πριν από ένα περίπου μήνα, μας είχε τηλεφωνήσει για να φωτογραφίσουμε τις ανθισμένες βουκαμβίλιες στη γειτονιά του (κάτοικος της πλατείας Βουδ).

«Αυτό το θέμα πρέπει να το πολεμήσουμε γιατί έχει να κάνει με τη ζωή μας» ήταν η παρότρυνσή του. Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος μέσω της οποίας αλλά και μεμονωμένα έδωσε σκληρούς αγώνες χωρίς ποτέ να φοβηθεί συμφέροντα και υψηλές παρεμβάσεις
. Ηταν πάντα πρώτος στις κινητοποιήσεις για το περιβάλλον. Παραστάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε αιρετές και μη αρχές, συνεντεύξεις, αρθρογραφία χαρακτηρίζουν τη ζωή του που ήταν ένας διαρκής αγώνας. Η μαχητικότητά του είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία φανατικών φίλων αλλά και αρκετών εχθρών.

Από τις πιο θεαματικές πράξεις του ήταν η μήνυση που είχε καταθέσει την δεκαετία του ' 80 στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια που μόλυναν με τα απόβλητά τους τον Πατραϊκό Κόλπο. Μία ιστορική υπόθεση που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο. Η ενέργειά του είχε θετικό αποτέλεσμα καθώς δικαιώθηκε δικαστικά και επί της ουσίας έσωσε τον Πατραϊκό.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ