2016-05-23 16:07:22
Φωτογραφία για Τι ψάχνει ο επικεφαλής του γερμανικού ταμιευτηρίου στην Ελλάδα
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γράφαμε για την θυγατρική της Γερμανικής τράπεζας ProCredit Bank στην Βουλγαρία που σκοπεύει να δανειοδοτήσει τις 500 υγιείς επιχειρήσεις της βορείου Ελλάδος για να αναπτυχτούν. Δεν πέρασε μία εβδομάδα και ένας ακόμη γερμανικός φορέας, τα Sparkassen, ξαναδείχνουν ενδιαφέρον για τη χώρα μας, αφού μάλλον βλέπουν πολύ ψωμί. Τι εννοούμε;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων, Niclaus Bergmann, επισκέφθηκε προχθές τον αντιπροέδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη προκειμένου να τον ενημερώσει για το μοντέλο λειτουργίας των ταμιευτηρίων (Sparkassen) στη Γερμανία και τις δράσεις τους για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα εξέφρασε τη βούληση για συνεργασία μέσω της παροχής τεχνογνωσίας στη χώρα μας. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι γερμανοί επιχειρούν να εισέλθουν στην ελληνική αγορά.. Γύρω από την Πρωτοχρονιά του 2015, λίγο πριν τις εκλογές είχαν εμφανιστεί σε αρκετές επαρχιακές πόλεις, τραπεζικά στελέχη των Sparkassen, τα οποία «προσέφεραν επενδυτικές λύσεις σε αποταμιευτές».


Με απλά λόγια επιχειρούσαν να επωφεληθούν του κλίματος ανασφάλειας που καλλιεργούνταν εκείνη την περίοδο για τις καταθέσεις στις τράπεζες προκειμένου να αντλήσουν κεφάλαια για τις τράπεζες του εξωτερικού που αυτοί αντιπροσωπεύουν. Μάλιστα προ ενάμιση έτους ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταμιευτηρίων (Deutsche Sparkassen und Giroverband), Γκέοργκ Φάρενσον σε δηλώσεις τους στην Αθήνα δήλωνε απροκάλυπτα «εμείς βάζουμε την τεχνογνωσία, εσείς τις καταθέσεις».

Ωστόσο τα sparkassen, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών οικονομικών ΜΜΕ και στα πλαίσια των διαγνωστικών ελέγχων που έχουν διενεργηθεί έχουν πιαστεί με «σκελετούς» ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ