2016-05-24 00:54:08
Φωτογραφία για «Ανακούφιση» στο Παρίσι για την ήττα του Χόφερ στην Αυστρία
Η γαλλική κυβέρνηση εξέφρασε την «ανακούφισή» της μετά τη νίκη του υποψηφίου των Πρασίνων Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και την ήττα του ακροδεξιού Νόρμπερτ Χόφερ στις προεδρικές εκλογές της Αυστρίας.

Έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές στη Γαλλία, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αυξάνει τα ποσοστά του, συνεχάρη από την πλευρά του τον Χόφερ για το «καλό αποτέλεσμα» που πέτυχε, το οποίο «προαναγγέλλει μελλοντικές επιτυχίες».

Την περασμένη εβδομάδα το Παρίσι είχε εκφράσει ανησυχίες για την πιθανότητα να εκλεγεί πρόεδρος της Αυστρίας ο Χόφερ. «Ανακούφιση, βλέποντας ότι οι Αυστριακοί απορρίπτουν τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Όλοι θα πρέπει να πάρουν ένα μάθημα από αυτό στην Ευρώπη» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς όταν ανακοινώθηκε ότι ο Βαν ντερ Μπέλεν κερδίζει τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 50,3%.


Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε από την πλευρά του ότι συγχαίρει «θερμά» τον Βαν ντερ Μπέλεν και «χαίρεται που θα συνεργαστεί μαζί του».

Η Γαλλία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες όπου η άκρα δεξιά συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά. Η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, ότι θα περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το 2017.

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες παρακολουθούσαν στενά τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία αφού αν τις κέρδιζε ο Χόφερ θα ήταν η πρώτη φορά που ο υποψήφιος ενός ακροδεξιού κόμματος θα αναλάμβανε την προεδρία κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ