2016-05-24 01:32:43
Φωτογραφία για Τετ α τετ Τσίπρα – Ερντογάν στην Τουρκία
Εκτενής συζήτηση για τα θέματα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για την διαχείριση των προσφυγικών ροών, έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν, που διήρκησε 45 λεπτά. 

Το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ θερμό και εγκάρδιο, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ειδικότερα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της Αθήνας για την μέχρι σήμερα υλοποίηση της συμφωνίας, καθώς έχουν ελαττωθεί οι ροές, έχουν αντιμετωπιστεί αρκετά οι διακινητές και η συμβολή του ΝΑΤΟ είναι καθοριστική, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποια προβλήματα «που πρέπει και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε».

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν ήταν, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η κατάσταση στο Αιγαίο. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για την εντεινόμενη τουρκική παραβατική δραστηριότητα στο Αιγαίο και συμφώνησαν να ενεργοποιηθούν οι διπλωματικοί δίαυλοι άμεσα με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης.


Στην συνάντηση τέθηκαν, επιπλέον, θέματα ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σε διάφορους τομείς, στο πλαίσιο της συζήτησης που είχε ανοίξει κατά την πραγματοποίηση του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας στην Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν για τα ενεργειακά, αλλά και για τον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών (μεταξύ άλλων, σύνδεση Κωνσταντινούπολης - Θεσσαλονίκης, απευθείας σύνδεση Σμύρνης - Αθήνας, σύνδεση Άγκυρας - Αθήνας).

Οι Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν επίσης το Κυπριακό, εκφράζοντας την υποστήριξη τους στις συνομιλίες των Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

Σημειώνεται ότι μεθαύριο Τετάρτη οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον Κύπριο πρόεδρο για την συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ