2016-05-24 02:40:18
Φωτογραφία για Ιερώνυμος: «Πρέπει να τολμήσουμε για εσωτερικές μεταρρυθμίσεις»
Το γεγονός ότι και η Εκκλησία πρέπει να τολμήσει να κάνει τις δικές τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις σε θέματα διοίκησης και... διαχείρισης πραγμάτων, επισήμανε από το Βόλο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, που παραβρέθηκε στην 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη, που ξεκίνησε τις εργασίες της το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Μελισσατίκων.

Ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε την ιερατική σύναξη σημαντικό γεγονός και έκανε λόγο για πρωτοβουλία σταθμό στην πορεία της Εκκλησίας, της ΙΜΔ και του Μητροπολίτη Ιγνάτιου.

«Περιμένουμε ν’ ακούσουμε τις εισηγήσεις και θα πω κι εγώ τις δικές μου σκέψεις. Πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία, που πρέπει να βρει και άλλους μιμητές, είναι ένα καλό ξεκίνημα, γιατί νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να τολμήσει και η Εκκλησία για τις δικές της εσωτερικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Όπως εξήγησε, δεν εννοεί αλλαγές διδασκαλίας, πίστεως κλπ., αλλά για πράγματα που αλλάζουν στην πορεία της ζωής και στην Εκκλησιαστική διοικητική πραγματικότητα, που πρέπει να τα ξαναδούμε πάλι, για την ωφέλεια του λαού μας.


«Πιθανώς η συνάντηση αυτή να σηματοδοτήσει ένα καινούργιο ξεκίνημα στον τρόπο διοικήσεως και διαχειρίσεως των πραγμάτων στο χώρο της Εκκλησίας. Βλέποντας ότι γίνεται γύρω μας και τα προβλήματα που μεγαλώνουν ολοένα και την ανασφάλεια που υπάρχει, θα πρέπει και η Εκκλησία να δει τη δική της εσωτερική κατάσταση (για θέματα διαχειρίσεως πραγμάτων) και να βρει την τόλμη να συζητήσει και, όπως γίνεται πάντα στην Εκκλησία μας, συνοδικά να αποφασιστεί αν κάτι πρέπει να αλλάξει, σε σχέση με τους άλλους φορείς και με τους άλλους χώρους», δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Όπως ανέφερε, υπάρχει ένας προβληματισμός και είναι ανάγκη να ξαναμπούν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

«Ο λαός υποφέρει

Ερωτηθείς για τα δυσβάσταχτα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα και θα χρειαστεί η συνδρομή της Εκκλησίας, ο κ. Ιερώνυμος απάντησε ότι δεν μπορεί να κρίνει τα μέτρα, αλλά «εκείνο που μπορούμε να πούμε, να υπογραμμίσουμε και να υπογράψουμε, είναι ότι ο λαός υποφέρει, είναι δυσβάστακτα τα βάρη και εμείς έχουμε καθήκον, όπως πάντα έπραξε η Εκκλησία, στο παρελθόν και όσο υπάρχει πρέπει να είναι πλάι στον άνθρωπο, να τον υποστηρίζει πνευματικά και να τον βοηθάει σε οποιαδήποτε προβλήματα».

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι δεν έχει νόημα να υπάρχει η Εκκλησία χωρίς τον άνθρωπο, που είναι το κέντρο του κόσμου και της ζωής μας. Αυτό είπε και ο Χριστός, ανέφερε. Όταν τον ρώτησαν ποιο είναι το νόημα της ζωής, είπε να αγαπήσεις το Θεό με όλη σου τη δύναμη και τον άνθρωπο σαν τον ίδιο σου τον εαυτό. «Επομένως, ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο, δεν μπορούμε να χαράξουμε καινούρια πράγματα και ο δεύτερος πόλος, η αγάπη μας προς τον άνθρωπο είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει, όπως πάντα έκανε η Εκκλησία», δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Σε ερώτηση αν είναι έτοιμοι οι ιερείς να συμβάλλουν με τον τρόπο τους, ο Αρχιεπίσκοπος απάτησε ότι κανείς δεν είναι έτοιμος και όλοι προβληματίζονται και ακούν και όταν υπάρχει καλή προαίρεση και θέληση, μπορούμε να προχωρήσουμε.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ