2016-05-24 10:33:26
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Ακόμα πιο κοντά το φυσικό αέριο
Ακόμα πιο κοντά στη Δυτική Ελλάδα έρχεται το φυσικό αέριο, καθώς το πρόγραμμα ανάπτυξης περιφερειακών δικτύων της ΔΕΠΑ ύψους 280 εκ. ευρώ που έχει άμεση αναφορά στην Πάτρα, εντάχθηκε στην ελληνική λίστα έργων πολύ υποβλήθηκε προς έγκριση στο πακέτο Γιούνκερ για χρηματοδότηση.

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά στη χρηματοδότηση της επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου σε απομακρυσμένες περιοχές και τη δημιουργία απομονωμένων δικτύων που θα τροφοδοτούνται με πεπιεσμένο φυσικό αέριο CNG. Επίσης εξετάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις η δημιουργία ειδικής υποδομής για την υποδοχή υγροποιημένου αερίου LNG σε πόλεις με λιμενικές εγκαταστάσεις, όπως η Πάτρα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά από την πλευρά της ΔΕΠΑ αλλά και από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταξύ των πρώτων πόλεων που θα επιδιωχθεί να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο, χωρίς να συνδεθούν με τους αγωγούς μεταφοράς, με τη χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG θα είναι και η Πάτρα και δεν αποκλείεται τα πρώτα έργα για την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών να ξεκινήσουν εντός του 2017.

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ΔΕΠΑ αναμένεται να παρουσιάσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα για τη χρήση του φυσικού αερίου στη Δ. Ελλάδα. Ο σχεδιασμός προβλέπει σε πρώτη φάση τη δημιουργία στην Κόρινθο εγκατάστασης από όπου θα τροφοδοτείται η Πάτρα με συμπιεσμένο φυσικό αέριο - CNG (Compressed Natural Gas).
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ