2016-05-24 11:42:29
Φωτογραφία για Εν κρυπτώ η εκκένωση της Ειδομένης από τα ΜΑΤ
Δίνουν μόνο στα κρατικά κανάλια εικόνα για όσα συμβαίνουν στον καταυλισμό - Έχουν απομακρύνει τους υπόλοιπους δημοσιογράφους σε απόσταση έξι χιλιομέτρων

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπαιρνε μέρος στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Διάσκεψη του ΟΗΕ και ανέβαζε στο Τwitter ότι «ένα νέο όραμα για την ανθρωπιστική δράση είναι αναγκαίο. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυο κρίσεις ταυτόχρονα, διαφυλάσσοντας τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης», οι δυνάμεις των ΜΑΤ έπαιρναν θέση στην Ειδομένη προκειμένου με όχι τόσο ανθρωπιστικό τρόπο να αναγκάσουν τους πρόσφυγεςνα αποχωρήσουν για τις οργανωμένες δομές που με καθυστέρηση ετοίμασε η κυβέρνηση.

Στην ανθρωπιστική σύνοδο μάλιστα και στη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν, συνοδευόταν από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος λίγο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας στις 20 Μαρτίου, δήλωνε δημοσίως ότι μέχρι το Πάσχα η Ειδομένη θα αδειάσει όμορφα κι ωραία δίχως να ανοίξει μύτη.


Ξεκίνησε η εκκένωση του καταυλισμού

Η επιχείρηση στην Ειδομένη ξεκίνησε, η περιοχή έχει χωριστεί σε τομείς, ξεκινώντας από τα σημεία που είναι κοντά στον κεντρικό δρόμο και θα προχωρούν μέχρι τα σύνορα. Ήδη όπως αναφέρουν στο Twitter τα πρώτα πούλμαν γεμάτα πρόσφυγες έχουν φύγει από την περιοχή, ενώ σε απόσταση από τον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η διαδικασία μετεγκατάστασης εξελίσσεται «απολύτως ομαλά». Μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει από τον καταυλισμό 340 άτομα με έξι λεωφορεία και προορισμό οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα λεωφορεία κατευθύνονται προς τη Σίνδο και την εκεί δομή που έχει δημιουργηθεί σε πρώην βιομηχανική εγκατάσταση.

Η διαδικασία απομάκρυνσης των προσφύγων ξεκίνησε από τις σκηνές, που βρίσκονται διάσπαρτες σε χωράφια του άτυπου καταυλισμού, προς την πλευρά του οικισμού της Ειδομένης, ενώ σταδιακά θα εξελιχθεί με κατεύθυνση τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες διαχωρίζονται ανάλογα με την εθνικότητά τους.

περισσότερα
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ