2016-05-24 15:56:15
Φωτογραφία για Οι βασικοί άξονες και στόχοι της ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία
Στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής χωρικών επενδύσεων σε δύο σημαντικούς αναπτυξιακούς πόλους για τη Δυτική Ελλάδα, στις περιοχές «Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας» και «Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού», προχωρά η Περιφέρεια με την έγκριση Συμφώνων Συνεργασίας για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) για άλλες χωρικές στρατηγικές, με τους αντίστοιχους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου και Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) είναι ένα εργαλείο διαχείρισης και συντονισμού επενδύσεων στις επιλεγμένες περιοχές. Σκοπός μας είναι, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου «να συνεργαστούν οι Δήμοι, η Περιφέρεια, οι φορείς και να ετοιμάσουμε ένα πλαίσιο στοχευμένων παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής και στην προστασία του περιβάλλοντος».


Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε το Σύμφωνα Συνεργασίας που θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και  των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για άλλες χωρικές στρατηγικές στην ευρύτερη περιοχή του «Άξονα Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας».

«Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε δράσεις, έργα, προγράμματα για τους πολίτες της Περιφέρειάς μας και στόχος μας είναι αυτός ακριβώς. Να υλοποιούμε και να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής τους. Φυσικά δε σταματούμε να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για την περιοχή μας» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «φροντίζουμε με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020  σε κάθε γωνιά της Περιφέρειάς μας να δοθεί αναπτυξιακή πνοή Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ