2016-05-24 19:27:12
Φωτογραφία για ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ EUROGROUP VD
Αισιοδοξία για τη θετική έκβαση του Eurogroup σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την εκταμίευση της δόσης αλλά και το χρέος εκφράζουν αξιωματούχοι των Βρυξελλών προσερχόμενοι στη συνεδρίαση, αν και πληροφορίες μιλούν για ενστάσεις των θεσμών σε κάποιες ρυθμίσεις. Ειδικότερα, οι θεσμοί φέρονται να εκφράζουν αντιρρήσεις για κάποιες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενστάσεις εκφράζουν οι θεσμοί και για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης τη δημιουργία του οποίου εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ανακοινώνοντας ότι μέσω αυτού θα καλυφθούν και κενά που προκύπτουν από την απόφαση για μη εφαρμογή κάποιων μέτρων όπως την επιστροφή αναδρομικά ποσών του ΕΚΑΣ.

Καταβάλλονται προσπάθειες να καλυφθούν τα όποια κενά προκύπτουν ώστε να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες για τα όσα συζητήθηκαν χθες Δευτέρα, στην πολύωρη συνεδρίαση του Euroworking Group θα είναι της τάξης των 10 δισ
. ευρώ. Εάν δεν κριθεί ότι τα όσα ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση καλύπτουν πλήρως τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς η αξιολόγηση δεν κλείνει, η δόση δεν εκταμιεύεται, η συζήτηση για το χρέος δεν προχωρά όπως, εμμέσως πλην σαφώς, ξεκαθάρισαν προσερχόμενοι στη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις και ο πρόεδρος του Εurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

Πάντως ο Β. Ντομπρόβσκις εξέφρασε την ελπίδα του για συμφωνία επί της αρχής που θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης, εκτιμώντας δε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης που θα συζητηθούν για το χρέος θα διασφαλίσουν και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Για πιθανότητα εκταμίευσης της δόσης τις επόμενες εβδομάδες μιλά ο Ντάισελμπλουμ, ελπίζοντας σε συμφωνία Ε.Ε.-ΔΝΤ για το χρέος.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ