2016-05-25 05:29:38
Φωτογραφία για Η Πρόεδρος της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Berkeley, στη φετινή αποφοίτηση του προγράμματος «Παιδιά του Σήμερα – Ηγέτες του Αύριο»
Με τη συμμετοχή της διάσημης Αμερικανίδας ψυχολόγου, Πρόεδρου της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνιας, Christina Maslach, θα διεξαχθεί η τρίτη αποφοίτηση των παιδιών που συμμετείχαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Παιδιά του Σήμερα – Ηγέτες του Αύριο», το οποίο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στην φετινή τελετή αποφοίτησης, υπό τον τίτλο «Ανακαλύπτοντας τις δυνάμεις μας… Χτίζοντας το μέλλον», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, 20.00-22.00 στο Αμφιθέατρο Ι στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ. (ΚΕΔΕΑ), επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (κόκκινο κτίριο), η επίτιμη προσκεκλημένη κ. Maslach θα απονείμει τα πτυχία στους αποφοίτους.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, με τίτλο «Οι Ηγέτες του Σήμερα», θα λάβουν μέρος οι εξής μαθητές: Βασίλειος Αλεξανδρής, Βασίλειος Καραγιάννης, Ανδρέας Φατεσίδης (Αρσάκειο Θεσσαλονίκης), Αθανάσιος Νιαβής (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη), Μαρία Μπίλλια (14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης), Δέσποινα Σαμολαδά (Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ) και Αριάδνη-Δέσποινα Χαρίτου (5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης).


Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης με τίτλο «Τα παιδιά του Χτες, Ηγέτες του Αύριο!» θα λάβουν μέρος οι μαθητές: Ηλιάνα Ζουζέλη (Αρσάκειο Θεσσαλονίκης), Κωνσταντίνος Παπαχρήστου (2ο Γυμνάσιο Κολλεγίου Ανατόλια), Αγγελική Σαμαρά, Νίκη Συμεωνίδου, Μαριάννα Τρανού, Θεοδώρα Φεσατίδου (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη) και Πέτρος Σουλίδης (2ο Γυμνάσιο Χορτιάτη).

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα εξειδίκευσης «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με στόχο να εντοπίσει παιδιά με ηγετικές δυνατότητες, με προικισμένα και ανοιχτά μυαλά, και στη συνέχεια να καλλιεργήσει τις δυνατότητες τους, έτσι ώστε να γίνουν μοχλοί αλλαγών στην επιστήμη, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τη κοινωνική δράση, την οικογένεια. Είναι η πρώτη φορά που ελληνικό πανεπιστήμιο προσφέρει πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης σε μαθητές σχολείου, ακολουθώντας αντίστοιχα ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής.

Το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 για πρώτη φορά θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και 15 μαθητές από σχολεία εκτός νομού Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές θα επιλεγούν με συνέντευξη από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε 8 συναντήσεις διάρκειας μίας ημέρας (ένα Σάββατο κάθε μήνα). Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν 24-30 Ιουνίου και 1-16 Σεπτεμβρίου 2016 στο χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ στα ραντεβού για συνέντευξη τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Ο εμπνευστής του προγράμματος, και επιστημονικά υπεύθυνος, Anthony Montgomery, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, βασίστηκε σε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί στην Ιρλανδία εδώ και πολλά χρόνια. Ο ίδιος δηλώνει «η Ελλάδα είναι μία χώρα με απίστευτο δυναμικό, αλλά και ιδιαίτερες προκλήσεις. Έτσι θα ήταν λάθος απλώς να μεταφέρουμε στην χώρα μας ένα πρόγραμμα που αναπτύχτηκε για μια άλλη κουλτούρα. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας, δημιουργήσαμε από την αρχή ένα πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις, προκλήσεις, αλλά και στα οράματα των παιδιών της Ελλάδας».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ