2016-05-26 03:07:14
Φωτογραφία για Ορθόδοξοι χριστιανοί ανάμεσα στα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών στο Ταρτούς
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ανάμεσα στις δεκάδες θύματα (περίπου 50) των χθεσινών επιθέσεων στο Ταρτούς υπάρχουν και μερικοί ορθόδοξοι χριστιανοί, που δεν ξεπερνούν τους πέντε.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ορθόδοξοι χριστιανοί αποτελούν περίπου το 15% του πληθυσμού της πόλης. Οι υπόλοιποι κάτοικοι είναι κυρίως αλεβήδες, καθώς και λίγοι σουνίτες.

Η επίθεση στο Ταρτούς έγινε με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στον καινούργιο κεντρικό σταθμό λεωφορείων. Την ακολούθησαν επιθέσεις από δύο βομβιστές αυτοκτονίας, ζωσμένους με εκρηκτικά, η μία στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στο Ταρτούς, και η άλλη σε γειτονική συνοικία.

Το κρατικό κανάλι SANA μετέδωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση «Ahrar al-Cham» ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

Την ίδια ώρα οι τρομοκράτες ανατίναξαν τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα στην πόλη Jableh· τα δύο στόχευαν τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στην πόλη ταυτόχρονα, ενώ το τρίτο την Διεύθυνση Ηλεκτρικού Ρεύματος. Μετά από αυτό ένας βομβιστής αυτοκτονίας με ζώνη εκρητικών πραγματοποίησε επίθεση στην είσοδο του Εθνικού Νοσοκομείου της Jableh, στοχεύουντας τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί σε αυτό, για να δεχθούν και περιθάλψουν τους τραυματίες των βομβιστικών επιθέσεων με τα αυτοκίνητα.


Οι επτά βομβιστικές επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή δεκάδων αμάχων και τον τραυματισμό άλλων δεκάδων, οι περισσότεροι από αυτούς με σοβαρά τραύματα.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Στις φωτογραφίες διακρίνεται ό,τι έμεινε από τα σχολικά βιβλία και τις τσάντες των παιδιών.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν επίσης τεράστιες καταστροφές στις περιουσίες, υποδομές και στις κοντινές κατοικίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μόνες ευρωπαϊκές χώρες που καταδίκασαν τις πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν η Ρωσία και η Τσεχία, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η Δυτική Ευρώπη χωρίζει τους τρομοκράτες σε καλούς και κακούς, ανάλογα με τα συμφέροντά της, ενώ ασχολείται επιλεκτικά και με τα αθώα θύματά τους, γυναίκες και παιδιά.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ