2016-05-26 05:32:16
Φωτογραφία για Παρουσιάστηκε η Κινητή Αστυνομική Μονάδα του Νομού Τρικάλων
Στόχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών καθώς και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην ΛΑΦΤ η παρουσίαση της έναρξης λειτουργίας της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Τρικάλων , από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας Υποστράτηγο Δημήτριο Κοτσάφτη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων Αθανάσιο Γραβάνη.

Όπως ανέφερε ο Υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσάφτης «η συγκεκριμένη δράση, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΕΤΟΣ» για την αστυνόμευση και επιτήρηση καθώς και προσφοράς υπηρεσιών στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών και οικισμών του Νομού Τρικάλων», τονίζοντας πώς «σκοπός της Κινητής Μονάδας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών, καθώς και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών». Απώτερος σκοπός είναι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής τους, αποτελώντας ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων μεσαίου επιπέδου που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης.


Από την πλευρά του ο κ. Γραβάνης ανέφερε ότι «η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι όχημα ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο ώστε να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες, επανδρώνονται με κατάλληλο και εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, καταρτισμένο σε θέματα γραμματειακής υποστήριξης, γενικής αστυνόμευσης, τροχαίας, τάξης και ασφάλειας. Οι Αστυνομικοί των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων θα δέχονται παράπονα, καταγγελίες και αιτήματα πολιτών, υποβολή εγκλήσεων – μηνύσεων, προβαίνουν στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη εκνόμων ενεργειών, την θεώρηση γνησίου υπογραφής σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, που αδυνατούν να μεταβούν στα Αστυνομικά Τμήματα, με την επιτόπια μετάβαση στις οικίες τους. Επίσης, θα δίνουν πληροφορίες σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους».

Στην σημερινή παρουσίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και πρώην βουλευτής Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Π.Ε. Τρικάλων Ντίνος Μπάρδας, ο Πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ Κώστας Πατέρας, ο Διοικητής της ΣΜΥ Τρικάλων Ταξίαρχος Γεώργιος Λιάκος, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών π. Ευάγγελος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων Ιωάννης Αναγνώστου, οι Διοικητές των Τμημάτων καθώς και προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.

Το ημερήσιο πρόγραμμα κίνησης της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Τρικάλων, που θα εποπτεύεται από τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γιώργος Σπηλιόπουλο, θα ανακοινώνεται στα ΜΜΕ, καθώς και στους τοπικούς φορείς, ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν γνώση για την ημέρα κίνησης στον τόπο κατοικίας τους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ