2016-05-27 06:02:21
Φωτογραφία για Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Τσέκαρε λίγο το φαγητό σου!
Δυσκολέυεσαι στον ύπνο; Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να φταίνε οι διατροφικές σου συνήθειες γι αυτό; Μικρές καθημερινές διατροφικές ατασθαλίες μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο σας και σεις να μην το καταλάβετε! Ποιες; Διαβάστε παρακάτω και θα μάθετε!

1.Απογευματινός καφές: Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ, αυτό το διεγερτικό ρόφημα μπορεί να μας προκαλέσει νευρικότητα και να συμβάλλει στην αϋπνία.

2. Βραδινό φαγητό: Είτε το προτιμάς στον καναπέ είτε στο κρεβάτι δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Ειδικά, όταν είμαστε ξαπλωμένοι, «η διαδικασία της πέψης διαρκεί περισσότερο, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται ο ύπνος μας». Ακόμα και στο τραπέζι, όμως, να τρώμε και μετά να πέφτουμε για ύπνο η πέψη θα μας βρει την πιο ακατάλληλη στιγμή και ξαπλωμένες!

3. Αλκοόλ: Νομίζεις πως βοηθά, αλλά δεν το κάνει! Στην πραγματικότητα δεν ξεκουραζόμαστε εντελώς, καθώς από τη μία αναγκαζόμαστε να ξυπνάμε λόγω αφυδάτωσης, ενώ από την άλλη παραμένουμε στα επιφανειακά στάδια του ύπνου τη στιγμή που ο βαθύς ύπνος είναι αυτός που χρειαζόμαστε.


4. Λιπαρές τροφές: Πίτσες, σουβλάκια με σος, μακαρονάδες με βαριές σάλτσες και τυριά. Τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και σε ζάχαρη επιβραδύνουν την πέψη με αποτέλεσμα να προκληθεί γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τον ύπνο μας.

5. Πικάντικα φαγητά: Καούρα και δυσπεψία. Επιπλεόν, οι πικάντικες τροφές είναι δυνατόν να μας προκαλέσουν ανησυχία στον ύπνο μας, καθώς μελέτες τις συνδέουν με μεγαλύτερη συχνότητα εφιαλτών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ