2016-05-27 09:29:26
Φωτογραφία για «ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ…», ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΠΑΥΛΙΔΗ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η 3η εκπομπή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. «Μεγάλη μου αγάπη» που θα εκπέμπει κάθε Πέμπτη (15:00-16:00) από την συχνότητα του Καναλιού 1, 90,4 σε συμπαραγωγή του συλλόγου μας και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά. Η εκπομπή που συμπαρουσιάζουν η Γενική Αρχηγός του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο δημοσιογράφος Λουκάς Θεοφανόπουλος, είχε καλεσμένο τον προπονητή της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο στο δεύτερο σκέλος της εκπομπής. Ο προπονητής του Θρύλου αναφέρθηκε στην φετινή πορεία των «ερυθρόλευκων» που κατέκτησαν το Σούπερ Καπ και το πρωτάθλημα Ελλάδας ενώ έδωσαν το παρών στο Final 4 της Ευρωλίγκας που διεξήχθη στο Σαμαπντέλ.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συζήτηση με τον Χάρη Παυλίδη:

«Για ένα κορίτσι που έρχεται από το εξωτερικό και παίζει στον Ολυμπιακό ο οποίος είναι ένας σύλλογος με όλα τα αθλήματα να πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη, είναι μεγάλη δουλειά για έναν αθλητή να έρθει να παίξει στον Ολυμπιακό έστω και για έναν χρόνο. Και νομίζω ότι δένεται με όλα αυτό το κλίμα που υπάρχει, το θεωρεί παράσημο στην καριέρα του ότι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και το λέει με περηφάνια».


Το παράδειγμα της Έμολο «Και να πω και ένα παράδειγμα από πέρσι, η Τζούλια Έμολο που ήρθε με τα μισά λεφτά από ότι παίρνει στην Ιταλία, μόνο και μόνο γιατί ήθελε να έρθει να παίξει στον Ολυμπιακό. Να διεκδικήσει το Κύπελλο Ευρώπης και να αγωνιστεί μπροστά σε αυτό που έβλεπε στα βιντεάκια στο περσινό Final 4 στον Πειραιά. Ήταν κάτι που την έσπρωξε πάρα πολύ να πάρει αυτή την απόφαση και να έρθει η ίδια να μας ζητήσει αν την θέλουμε να έρθει στον Ολυμπιακό».

Η αναδρομή στην κατάκτηση του Len Trophy

«Εκείνη η ομάδα που κατέκτησε το Len Trophy το 2014, ουσιαστικά ήταν η καινούργια ομάδα που άρχισε να χτίζει ο Ολυμπιακός το 2013. Είχαμε κάνει μια μεγάλη ανανέωση, έφυγαν αρκετές παίκτριες και δεν είχαμε ξένη παίκτρια για πρώτη φορά. Το 2013 για εμένα ήταν ίσως από τις καλύτερες χρονιές γιατί παρουσιάσαμε μια ομάδα μόνο με Ελληνίδες. Στην κανονική διάρκεια ήμασταν πρώτοι, κερδίσαμε δυο φορές τη Βουλιαγμένη, στα πλέι οφ χάσαμε το πρωτάθλημα με 3-0 που ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Θυμάμαι όμως το πρώτο παιχνίδι στον Πειραιά ήμασταν μπροστά και δεχθήκαμε δυο γκολ σε ένα λεπτό και χάσαμε. Αν κερδίζαμε εκείνο το παιχνίδι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αλλά ούτως ή άλλως το νερό είχε μπει στο αυλάκι και όπως είχα πει από τότε αργά η γρήγορα αυτή η ομάδα θα κερδίσει Κύπελλα Ευρώπης και πρωταθλήματα Ελλάδας. Θεωρώ ότι φτάσαμε πολύ γρήγορα στην κορυφή της Ευρώπης, εγώ το υπολόγιζα πιο αργά. Βέβαια τα κορίτσια ωρίμασαν πιο γρήγορα. Έχουν ποιότητα και ταλέντο, είχαμε κάνει τις σωστές επιλογές και στις ξένες παίκτριες και όλα αυτά δημιούργησαν μια ομάδα η οποία πήγε στη Φλωρεντία και κέρδισε το τρόπαιο με μια διαιτησία εχθρική. Με την Ελευθερία και την Μπούικα να είναι έξω από το 2ο οκτάλεπτο με αποβολές. Το κύπελλο αυτό μας έδωσε την ώθηση ώστε η ομάδα αυτή να κατακτήσει και το πρωτάθλημα που ήταν ακόμα πιο δύσκολο κόντρα στη Βουλιαγμένη και με μειονέκτημα έδρας. Τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Την επόμενη χρονιά πήραμε το τρεμπλ και είμαστε τώρα εδώ που είμαστε, μια από τις δυνάμεις του χώρου και να μας υπολογίζουν όλοι σαν διεκδικητές το τίτλου κάθε χρόνο».

Ο φετινός απολογισμός…

«Είναι μια πληγή το μπλακ άουτ στον ημιτελικό με την Ούιπεστ. Έκανα πάρα πολύ καιρό να τον δω. Δεν άντεχα να το δω και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα ακόμα. Έχω όλο το καλοκαίρι μπροστά μου. Το κολεγιακό μπάσκετ στην Αμερική είναι το νούμερο ένα άθλημα που υπάρχει και αυτό που λένε όλοι, είναι σε πόσα Final 4 έχεις πάει και όχι πόσες φορές έχεις νικήσει. Ξέρουν ότι το δύσκολο είναι να πας και από κει και πέρα παίζουν ρόλο πολλές λεπτομέρειες.Θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν εκείνο το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν διαφορετικό. Δεν μπορώ να κάνω κάτι, το μόνο που μπορώ είναι να βρω την αιτία που έγιναν όλα αυτά. Έχω κάτι στο μυαλό μου αλλά δεν είναι της παρούσης. Θεωρώ όμως ότι η χρονιά μας ήταν πετυχημένη. Αν υπολογίσουμε και ότι δυο μήνες οι αθλήτριές μας ήταν με την Εθνική ομάδα. Χάσαμε 3 μήνες από τους 8 που κάνουμε προπόνηση και με ψυχολογικό κόστος. Η ομάδα όμως έκανε αυτά που έπρεπε. Πήρε το Σούπερ Καπ και το πρωτάθλημα αήττητη».

Ο σχεδιασμός

«Μην περιμένετε μεταγραφές τύπου βόλεϊ. Δεν υπάρχει αυτό σε εμάς. Η διοίκηση δεν έχει πει όχι αλλά δε υπάρχουν οι παίκτριες. Έχει βγει ο προγραμματισμός. Μέσα στην εβδομάδα θα τελειώσουν τα θέματα των ξένων και για τις Ελληνίδες δεν θα έχουμε κάποια αποχώρηση. Όσον αφορά τις μεταγραφές ίσως έχουμε στο μυαλό μας 1-2 μικρές αθλήτριες με μέλλον που μπορεί να μπουν στην ομάδα».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή στο βίντεο που ακολουθεί...
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ