2016-05-27 21:35:36
Φωτογραφία για Μαγικό peeling για όλο το σώμα και το πρόσωπο!
Η απολέπιση είναι μια φυσιολογική λειτουργία της επιδερμίδας. Λόγω δερματικών καταστάσεων, όπως ακμής, συστηματικής νόσου, γήρανσης ή ανάλογα με την έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα ή άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες, η διαδικασία αυτή διαταράσσεται και επιβραδύνεται.

Με την απολέπιση αυξάνουμε παροδικά τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας, καθώς και όλων των υποκείμενων λειτουργιών του χορίου του δέρματος, δίνοντας φυσική λάμψη και απαλότητα στο δέρμα, βελτιώνοντας την αιματική κυκλοφορία και ενεργοποιώντας την δημιουργία κολλαγόνου προλαμβάνοντας την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης.

Υλικά:

1/4φλ. ζάχαρη μαύρη

1/4φλ. ζάχαρη λευκή

1/4φλ. Χοντρό αλάτι

1/4φλ. Αλάτι λεπτό

½ φλ. λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 Βανιλίνη ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι

Προαιρετικά τζελ από αλόη βέρα


Προαιρετικά Αιθέριο έλαιο της αρέσκειας σας πχ. αιθέριο έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς ή γερανιού για αντιγήρανση και βαθιά αναδόμηση της επιδερμίδας, έλαιο καρύδας(σύσφιξη), έλαιο δεντρολίβανου (κυτταρίτιδα, ραγάδες), έλαιο τεϊόδεντρου (ακμή)

Και αφρόλουτρο με μυρωδιά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το αφρόλουτρο μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Διατηρούμε σε βαζάκι σε θερμοκρασία δωματίου.

Αλείφουμε σε βρεγμένο δέρμα με μικρές κυκλικές κινήσεις και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Όταν χρησιμοποιείται το peeling στο πρόσωπο, προσπαθήστε να αποφύγετε τις πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως αυτήν γύρω από τα μάτια. Εάν έχετε ξηρό δέρμα η απολέπιση θα πρέπει να γίνεται 1 φόρα κάθε 15 μέρες και μετά θα πρέπει να εφαρμόσετε μια καλή ενυδατική κρέμα.

Τα "μηχανικά" peeling (με κούκους) μπορούμε να κάνουμε 1 -2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Τα άτομα με τάση για ευρειαγγείες καλό θα ήταν να το αποφεύγουν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ