2016-05-27 23:14:54
Φωτογραφία για Όλη η Κρήτη… μια φωνή στην παγκρήτια κινητοποίηση στη Σούδα
Μαζική προβλέπεται να είναι η συμμετοχή στην παγκρήτια κινητοποίηση, που διοργανώνουν οι επιτροπές ειρήνης του νησιού μεθαύριο Κυριακή 29 Μαίου στην αμερικανονατοική βάση της Σούδας.

Φορείς από ολόκληρο το νησί, σωματεία, σύλλογοι, ενώσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται ενάντια στην πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αναβαθμίζοντας συνεχώς τη Βάση της Σούδας, το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής, και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί μας ως ορμητήρια των επεμβάσεων στη Συρία και στη Λιβύη.

Σε σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσαν, επισημαίνουν:

«Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που παρέχει και αναβαθμίζει συνεχώς τη Βάση της Σούδας, το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής, και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί μας ως ορμητήρια των επεμβάσεων στη Συρία και στη Λιβύη.


Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ να φρουρεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Αιγαίο. Αποδείχτηκε στη πράξη πως είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Οι τουρκικές παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και προκλήσεις στον αέρα αυξήθηκαν, αμφισβητούνται ελληνικά νησιά σαν “γκρίζες ζώνες”, στο προσφυγικό δεν πρόσφερε και ο λαός μας έχει μπλέξει βαθύτερα στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο. Φάνηκε πως το προσφυγικό ήταν το πρόσχημα, ενώ ο πραγματικός λόγος ήταν ο στρατηγικός έλεγχος του Αιγαίου. Έβαλε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

ΗΠΑ, NATO και ΕΕ ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, τον εξοπλισμό του “Ισλαμικού Κράτους”, για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για την αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών. Για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής.

Η συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, ο στρατιωτικός μηχανισμός του FRONTEX, η καταστολή που χρησιμοποιούν τα κράτη της Ε.Ε και η κυβέρνηση κατά των προσφύγων, υπονομεύουν το δικαίωμα στο Άσυλο, εμποδίζοντας τους πρόσφυγες να φτάσουν στις χώρες προορισμού. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών –προσφύγων στη χώρα μας και οι δραματικές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης.

Κανένας να μην μείνει απαθής στο έγκλημα που διεξάγεται στην περιοχή μας, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα αποτελέσματά του. Δεν πρέπει να εξοικειωθούμε με τις εικόνες των νεκρών παιδιών στο Αιγαίο!

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

Λεφτά για τα σχολεία και την Παιδεία. Ούτε ένα ευρώ για Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ. Αποδέσμευσή της από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Όχι σε νέες επεμβάσεις σε τρίτες χώρες.

Να κλείσει η βάση της Σούδας – ορμητήριο πολέμου. Να σταματήσουν οι κοινές ασκήσεις με ελληνική συμμετοχή. Κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα.

Άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας. Ελεύθερη μετάβαση στις χώρες προορισμού τους».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ