2012-05-14 22:21:49
Φωτογραφία για Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ!
Μια σειρά απίθανων να συμβούν γεγονότων που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ο Ολυμπιακός στο ταξίδι του προς την Πόλη. Και το πιο απίστευτο; Να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης!

Στο χείλος του... αποκλεισμού

Ξεκίνησε πολύ άσχημα τον Οκτώβρη στη διοργάνωση. Βρέθηκε να είναι ακόμη και στην τελευταία θέση του ομίλου του στην πρώτη φάση. Κάποια στιγμή κινδύνεψε σοβαρά να μείνει εκτός Τοπ - 16 μετά από πολλά χρόνια. Ωστόσο, με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να προκριθεί, έχοντας 6-4 ρεκόρ νικών - ηττών.

Το 0-2 έγινε 3-3

Το κακό ξεκίνημα έγινε η συνήθειά του. Οι δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές από ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ και Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη στο Τοπ - 16 τον έφεραν ξανά σε δύσκολη θέση, αναφορικά με την πρόκρισή του στα προημιτελικά. Οι δύο νίκες, όμως, επί της Εφές Αναντολού μέσα - έξω άλλαξαν τα δεδομένα. Συν τη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική, η ομάδα του Πειραιά έκανε το δεύτερο θαύμα της.


Η ρεβάνς από τη Σιένα

Το ΣΕΦ ήταν η δύναμή του. Αυτό ήταν που κράτησε τους «ερυθρόλευκους», όταν δυσκολεύονταν αφάνταστα και έχαναν εκτός έδρας. Το γεγονός ότι στα προημιτελικά θα αντιμετώπιζε τη Σιένα με μειονέκτημα της έδρας έκανε πολλούς να πιστέψουν πως μέχρι εδώ ήταν το ταβάνι του συγκροτήματος του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ακόμη μία διάψευση. Η Σιένα αποδείχθηκε πολύ μικρή για τους… μικρούς του Ολυμπιακού. Έσπασαν το πλεονέκτημα του γηπέδου των Ιταλών από το πρώτο κιόλας ματς και ολοκλήρωσαν το έργο τους στο ΣΕΦ. Με 3-1 νίκες επέστρεψαν σε Final 4 μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Δαυίδ vs 2 Γολιάθ

Κι ενώ όλοι έλεγαν ξανά και ξανά ότι δεν μπορεί να πάει παραπάνω ο φετινός Ολυμπιακός, έρχεται ο ημιτελικός με την Μπαρτσελόνα. Η νίκη και η πρόκριση στον τελικό έκανε πολλούς να χρίσουν την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβις ως άτυπη πρωταθλήτρια Ευρώπης ό,τι και αν γινόταν στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Από την άποψη ότι αυτό που είχε πετύχει δεδομένων των συνθηκών ήταν ένας άθλος. Ούτε αυτό έφτανε όμως στους «ερυθρόλευκους». Νίκησαν και την ΤΣΣΚΑ στον τελικό και το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Εκτροχίασε τα τρένα

Αυτό που προξενεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ο Ολυμπιακός στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης νίκησε δύο ομάδες που συνολικά είχαν 3 ήττες στη φετινή Ευρωλίγκα, όταν ο ίδιος είχε 8. Μία η Μπαρτσελόνα από τη Σιένα και δύο η ΤΣΣΚΑ από Γαλατάσαραϊ και Μπιλμπάο. Κι όμως τις ανάγκασε να ηττηθούν ξανά και όχι μόνο αυτό, αλλά να τους αποσπάσει έναν τίτλο.

Η ανατροπή του αιώνα

Η ανατροπή που έκανε στον τελικό δεν έχει προηγούμενο και ειδικά όταν έχει μπροστά του την ΤΣΣΚΑ των NBAer, Αντρέι Κιριλένκο, Νέναντ Κρστιτς, αλλά και των Μίλος Τεόντοσιτς και Ραμούνας Σισκάουσκας. Βρέθηκε να χάνει με 19 πόντους διαφορά. Ωστόσο, δεν τα παράτησε και νίκησε μια ομάδα, από την οποία είχε χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν.

Έπαθε και έμαθε

Μέσα σε μια χρονιά κατάφερε να μάθει από τα δικά του λάθη και να τα διορθώσει. Οι νεαροί του παίκτες δεν είχαν σε καμία περίπτωση την εμπειρία ούτε των ομάδων που αντιμετώπισαν πριν το Final 4, πόσω μάλλον μιας Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είναι μεγαθήρια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Τα στηρίγματα

Δύο παίκτες κατάφεραν να τον κρατήσουν όταν οι υπόλοιποι έψαχναν ακόμη τους ρόλους τους. Κατά κύριο λόγο, ο Βασίλης Σπανούλης που ηγήθηκε των «ερυθρόλευκων» στα περισσότερα ματς της φετινής σεζόν. Αποδείχθηκε όχι μόνο καλός ηγέτης, αλλά και ιδανικός συμπαίκτης για τους ανερχόμενους. Και φυσικά ο Γιώργος Πρίντεζης που ήταν και ο ήρωας αυτού του παραμυθιού ΠΗΓΗ: onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ