2016-05-29 10:11:54
Φωτογραφία για Έκκληση Αλεξιάδη «να πάνε όλοι, να τρέξουν» για τις δηλώσεις
Παράκληση «να πάνε όλοι και να τρέξουνε» για να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Mega.

Όπως σημείωσε, «βλέπουμε ότι έχει αρχίσει μία καθυστέρηση. Ενώ στην αρχή πηγαίναμε πολύ καλά, έχει αρχίσει μία καθυστέρηση. Ο στόχος που έχουμε είναι η 30ή Ιουνίου και θα δοθεί παράταση λίγων ημερών, μόνο για όποια προβλήματα έχουμε μέχρι τότε με το TAXIS. Δεν θα πάμε όπως το 2015 να καταθέτουμε φορολογικές δηλώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε».

Αναφερόμενος στον φόρο εισοδήματος, σημείωσε πως «οι δόσεις αυτή τη στιγμή που είναι νομοθετημένες είναι τρεις διμηνιαίες δόσεις». Διευκρίνισε πάντως ότι ο αριθμός των δόσεων είναι ένα θέμα που «δεν έκλεισε ακόμα, είναι κάτι που συζητάμε με τους θεσμούς»

«Προσπαθούμε να δοθεί μία λύση σε αυτό, διότι θα ανακουφίσει πάρα πολύ τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και θα δώσει μία δυνατότητα για πιο εύκολη είσπραξη των εσόδων. Διότι σκεφτείτε σε έναν μήνα να πρέπει να πληρωθεί η διμηνιαία δόση, η δόση του ΕΝΦΙΑ –που θα βγει και αυτό στο επόμενο διάστημα- συν άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.


Σε όσο μικρότερες δόσεις ανά μήνα σπάνε αυτές οι υποχρεώσεις, τόσο πιο εύκολο είναι για τους πολίτες και να κάνουν προγραμματισμό και να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», σημείωσε ακόμη.

Για το πότε θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ ανέφερε: «Θέλουμε να τελειώσουμε νωρίς τις φορολογικές δηλώσεις, γιατί αν δεν τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις δεν μπορεί να ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. […] Άρα, τελειώνουμε φορολογικές δηλώσεις για να ξεκινήσει ο ΕΝΦΙΑ. Από τότε που θα τελειώσει η εκκαθάρισή του, θα πληρωθεί σε μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου».
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ