2016-05-29 14:01:15
Φωτογραφία για Αυτόνομη αγωνιστική οδήγηση από Έλληνες [video]
Η αυτόνομη οδήγηση δεν μεταφράζεται αναγκαστικά σε βαρετή μετακίνηση με τα όρια ταχύτητας, αλλά και σε απολαυστικό παιχνίδι με τα όρια της πρόσφυσης, ενίοτε.

Αυτό συμπεραίνουμε βλέποντας σε δράση το τελευταίο δημιούργημα του Georgia Institute of Technology, ή Georgia Tech. Ένα αγωνιστικό buggy σε κλίμακα 1/5 που δεν χρειάζεται καμία βοήθεια από ανθρώπινο χέρι για να κινηθεί στο όριό του αλλά και λίγο πάνω από αυτό, μέσα σε μια χωμάτινη πίστα. Για τη δημιουργία του υπεύθυνοι είναι μεταξύ άλλων δύο Έλληνες. Ο Παναγιώτης Τσιότρας και ο Ευάγγελος Θεοδώρου, καθηγητής και βοηθός καθηγητής αντίστοιχα στο τμήμα Αεροναυπηγικής του Georgia Tech, τους οποίους ακούμε να μιλάνε στο παρακάτω video.

Αν αναρωτιέστε για το τεχνικό κομμάτι της αυτόνομης επιθετικής οδήγησης, όπως την ονομάζουν οι δημιουργοί, το αυτοκινητάκι έχει δύο κάμερες που κοιτάζουν προς τα εμπρός, ένα σετ αισθητήρων που μετράει την κλίση και την επιτάχυνση του οχήματος προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, μια κεραία GPS και ξεχωριστούς αισθητήρες ταχύτητας σε κάθε τροχό.

Συλλέγοντας δεδομένα από όλα αυτά, οι αλγόριθμοι της κεντρικής μονάδας του οχήματος μπορούν μέσα σε μόλις 0,05’’ να σχεδιάσουν περίπου 2.000 πιθανές τροχιές για τα επόμενα 2,5’’ κίνησης του οχήματος, και να επιλέξουν την καλύτερη. Κι όλα αυτά με ταχύτητα που αντιστοιχεί σε ένα κανονικό αυτοκίνητο που κινείται με 145 km/h.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ