2016-05-29 21:15:12
Φωτογραφία για ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ : ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ... ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!
Στον «ΓΑΥΡΟ» μίλησε  ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, κάνοντας αναφορά στο πως γύρισε το ματς στο ΣΕΦ, τους λόγους της νίκης, την παρουσία του ηγέτη της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και για το αν θέλει το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αμερικανός του Θρύλου:

Ποιος ήταν ο λόγος που ο Ολυμπιακός κατάφερε στο τέλος να κάνει αυτό το ντεμαράζ και να βρίσκεται τώρα στο 2-1 στη σειρά των τελικών;

«Εννοείται πως η δυναμική άμυνά μας στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο τρόπος που ανοιχτήκαμε στο παρκέ και πάνω από όλα το γεγονός ότι έχουμε μεγάλες προσωπικότητες, που είναι γεννημένοι για τα κρίσιμα και μπορούν να βγουν μπροστά, όταν το απαιτούν οι καταστάσεις. Παλέψαμε όλοι μέχρι τελικής πτώσεως σαν ομάδα…»

Σας βοήθησε και ο κόσμος που γέμισε το ΣΕΦ; Ηταν φοβερός για άλλη μία φορά «Δεν το συζητάω αυτό! Ο κόσμος μας έσπρωξε από την αρχή μέχρι το τέλος και αυτό μας ανάγκασε να σπρώξουμε τους εαυτούς μας. Ξέραμε ότι δεν πρόκειται να παραδοθούμε όπως και να κατέληγε η ροή της αναμέτρησης και ότι θα είναι μία τεράστια μάχη ο τρίτος τελικός. Από τη μεριά μας γνωρίζαμε ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσουν και αυτοί, οπότε στο τέλος του παιχνιδιού οφείλαμε να είμαστε ακόμα πιο σκληροί από εκείνους.»


Ποιο πιστεύεις πως ήταν το κλειδί για να έρθει η νίκη;

«Η άμυνά μας δημιουργεί την επίθεσή μας. Οταν παίζουμε καλά στην άμυνα, γινόμαστε ακόμα καλύτεροι στην επίθεση. Κάτι που το αποδεικνύει όλη η ιστορία του τέταρτου δεκαλέπτου. Δεν σκόραραν, εμείς τους σταματήσαμε αρκετές φορές, βρήκαμε διαδρόμους και χώρους για να τρέξουμε και έτσι είχαμε και ελεύθερα σουτ. Παίξαμε όλοι με τον ρυθμό που μας αρμόζει. Αυτός είναι και ο τύπος της ομάδας μας και οφείλουμε να είμαστε και στη συνέχεια».

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν… καθηλωτικός στον τρίτο τελικό. Ποια η γνώμη σου; Τι θα ήθελες να πεις για αυτό;

«Είναι απλά απίστευτος! Αυτός είναι και ο λόγος που μπασκετικά… ζει. Γι’ αυτές τις στιγμές υπάρχει. Είναι οι στιγμές που περιμένεις να πάρει την μπάλα και να βγει μπροστά . To έχει κάνει τόσες φορές και δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που θα το κάνει. Τι παραπάνω να πω εγώ για τον Μπίλι; Είναι τόσο συγκεντρωμένος και τόσο αποφασισμένος και είμαι απλά χαρούμενος που τον έχω συμπαίκτη μου».

Τι πρέπει να προσέξει τώρα ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, για να φύγει με τη νίκη και τον τίτλο του πρωταθλητή;

«Κοιτάμε το ματς απλώς ως μία ευκαιρία για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Ξέρεις, είμαστε ένα βήμα μόνο μακριά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο -πολύ πιο δύσκολο από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στο ΟΑΚΑ- και σίγουρα θα είναι πιο περίπλοκη η κατάσταση από ό,τι στο ΣΕΦ. Οπότε, οφείλουμε να μπούμε στην έδρα τους με απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, να παίξουμε το παιχνίδι μας και να μην την πατήσουμε από το ύφος της αναμέτρησης και το γεμάτο γήπεδο. Ούτε και από τους διαιτητές. Να παίξουμε το παιχνίδι μας και να κατακτήσουμε τη νίκη».

Ειλικρινά τώρα... Που θα ήταν το ιδανικό να κατακτήσεις το πρωτάθλημα; Στο ΟΑΚΑ και μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ή στο ΣΕΦ με τους φίλους της ομάδας σου;

«Για εμάς το ιδανικό θα είναι κερδίσουμε οπουδήποτε τον τίτλο. Εμείς θέλουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει που θα συμβεί αυτό και σε ποια έδρα. Δεν θέλουμε καν να σκεφτεί κάποιος ότι "εντάξει μωρέ, έχουμε και πέμπτο ματς στην έδρα μας". Οχι θέλουμε να παίξουμε το ματς, να κερδίσουμε εκεί και να βγούμε πρωταθλητές».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ