2016-05-30 08:07:25
Φωτογραφία για 100 χρόνια από τη μάχη του Βερντέν
Από τον Φεβρουάριο έως το Δεκέμβριο του 1916, γαλλικές και γερμανικές δυνάμεις πολέμησαν στην πόλη Βερντέν στη βορειοανατολική Γαλλία. Ο απολογισμός ήταν δραματικός. Κατά τη διάρκεια της10μηνης μάχης, πάνω από 250.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 500.000 τραυματίστηκαν.

Παρότι η Γαλλία κατάφερε τελικά να αναδειχτεί νικήτρια, οι απώλειες και για τις δύο πλευρές ήταν δραματικές και η μάχη, όπως και αυτή του Σομμ, αντιπροσωπεύει την φρίκη του πολέμου τόσο για την Γαλλία όσο και για την Γερμανία.

Σήμερα, το Βερντέν αποτελεί «σύμβολο» της Γαλλογερμανικής συμφιλίωσης. Τόσο ο Φρανσουά Ολάντ όσο και η κ. Μέρκελ αναμένεται σήμερα να απευθύνουν έκκληση για ευρωπαϊκή ενότητα, την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ένωσης λόγω της προσφυγικής κρίσης και των συνεχιζόμενων οικονομικών προβλημάτων.

«Η πρόσκληση σε μια τέτοια επέτειο μνήμης δείχνει πόσο καλές είναι οι σχέσεις μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας σήμερα» δήλωσε πριν από την εκδήλωση η κ. Μέρκελ, και συνέχισε: «Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολες καταστάσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό […]. Αλλά η Ευρώπη έχει κάνει και έχει επιτύχει και πολλά πράγματα».
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ