2016-05-30 17:52:21
Φωτογραφία για Αίγιο: Ο Δήμος «ανακαινίζει» το παραλιακό μέτωπο
Να προλάβει την καλοκαιρινή σεζόν «τρέχει» τώρα ο Δήμος Αιγιάλειας, επιθυμώντας παράλληλα να κρατήσει κόσμο στα παράλιά του, με καίριες παρεμβάσεις που ...αναμένεται ν' αλλάξουν τα δεδομένα της "κάτω πόλης"!

Η δημοτική αρχή επέλεξε να κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις, η μία προς τη «βιτρίνα» του θαλασσίου μετώπου - και η άλλη προς την πασίγνωστη Αλυκή που έχει μεν τα δικά της χαρακτηριστικά εξαιτίας του υδροβιότοπου, ωστόσο παρατηρείται κοσμοσυρροή για κολύμπι και πάλι τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, μετά τη σύσκεψη με κατοίκους της Αλυκής και της σύμφωνης γνώμης τους, εντός των επόμενων ημερών ιδιωτικά συνεργεία προχωρούν στη διάνοιξη δρόμου της «Αλυκόβρυσης» ο οποίος αρχίζει από τη "διχάλα" λίγο πριν το τέρμα του κεντρικού παραλιακού δρόμου και θα βγαίνει στην Παυσανία στο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί ιδιωτικό γήπεδο 5x5.

Σύντομα η ΔΕΥΑ θα αρχίσει εκεί την τοποθέτηση δικτύου ύδρευσης. Ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, μιλά στην «ΠτΔ» για «καινοτόμα πράξη, που επί χρόνια συζητιέται», σημειώνοντας πως «οι εργασίες πολύ γρήγορα θα υλοποιηθούν».


Η παρέμβαση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στον Δήμο σε συνεργασία με την τοπική Τροχαία να μονοδρομήσει εφεξής τον ένα και μοναδικό παραλιακό δρόμο που ξεκινά από το παλιό Υπολιμεναρχείο και φτάνει στο τέρμα της ακτής, αφού πλέον όσοι θέλουν να αποχωρήσουν από την Αλυκή θα το πράττουν μέσω της Αλυκόβρυσης και της οδού Παυσανίου.

Αλλωστε στον διπλής κατεύθυνσης σήμερα δρόμο έχουν παρατηρηθεί πολλά ατυχήματα αλλά και πτώσεις αυτοκινήτων στη θάλασσα, λόγω της στενότητάς του, ενώ πρόσφατα τοποθετήθηκαν και μπάρες, σε επικίνδυνη στροφή, μετά το εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ