2016-06-01 13:29:07
Φωτογραφία για «ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» VD
«Αποκαλυπτικός» ήταν ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος μιλώντας στην εκπομπή ''Ιστορίες'' του ΣΚΑΙ για τη σημερινή πολιτική κατάσταση, αλλά και για την τυχαία του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα πριν αναλάβει την πρωθυπουργία, τον οποίο συμβούλευσε να μην πει στον Έλληνα πράγματα που δεν αληθεύουν ή πράγματα που δεν θα μπορέσει να κάνει.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την πιθανή του εμπλοκή στην πολιτική ή την εμπλοκή του Νικόλαου, ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος δήλωσε πως η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς πολιτικούς και έχουν ουσιαστικά μπουχτίσει από αυτούς. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως ούτε ο ίδιος ούτε ο γιος του θέλουν να κατακτήσουν την πολιτική, δεν είναι πολιτικάντηδες και δεν ξέρουν αυτή τη δουλειά. Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν θα κουνήσει το δάχτυλό του για να πάρει τη βασιλεία πίσω. «Θα το κάνουν οι Έλληνες, εγώ δεν θα το κάνω, εγώ δεν θα επιδιώξω αυτό. Εάν γίνει μόνο του τότε θα το δεχθώ, αλλά ποιος είναι ο μηχανισμός να κάνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει», ενώ δήλωσε: «Εγώ δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς Κωνσταντίνος, είμαι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα. Αυτό δεν αλλάζει με το τίποτα, είμαι ο πρώην ή τέως ή ό,τι προτιμάτε Βασιλεύς της Ελλάδας ναι, αλλά το ότι είμαι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ».


Σ.Σ.

Υποβάλλομεν τα σέβη μας στην Αυτού Μεγαλειότητα, υπενθυμίζοντας του όμως, ότι σχεδίαζε στρατιωτικό πραξικόπημα με στόχο την παλινόρθωση των Γκλύξμπουργκ στην Ελλάδα, την άνοιξη του 1975, λίγους μόλις μήνες μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και με εντελώς νωπό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που με συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία κατήργησε, τον Δεκέμβριο του 1974, τη βασιλεία στην Ελλάδα.

Πρωταγωνιστής των κινήσεων και της εν γένει συνωμοσίας ο Μιχαήλ Αρναούτης, απόστρατος τότε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Το κίνημα απετράπη διότι ένας τουλάχιστον αξιωματικός, από εκείνους που ο Μ. Αρναούτης προσπάθησε να μυήσει στη συνωμοσία, ο ναύαρχος εν αποστρατεία και πρώην υπουργός κ. Ι. Βασιλειάδης, απεκάλυψε στην τότε Κυβέρνηση του Κων. Καραμανλή τα σχέδια του έκπτωτου βασιλέως. Μετά από αυτό η Κυβέρνηση Καραμανλή έλαβε τα μέτρα που έπρεπε και ειδοποίησε επίσης τον έκπτωτο βασιλέα στο Λονδίνο, ότι η συνωμοσία του είχε αποκαλυφθεί και ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία!

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ