2016-06-02 10:05:13
Φωτογραφία για Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από τους «ράμπο υγείας»!
Πέμπτη 2 Ιούνιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report.gr

Κύμα ελέγχου σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) γνωστοί και ως «ράμπο υγείας»έχουν πραγματοποιήσει εδώ και λίγες ημέρες κοντά στους 8 αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι έλεγχοι πραγματοποιούνται έπειτα από σχετική εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες.

Οι έλεγχοι εστιάζονται στα οικονομικά δεδομένα και στις σχετικές λογιστικές καταχωρήσεις, καθώς μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ διακινούνται φάρμακαυψηλού κόστους. Πρόκειται για φάρμακα τα οποία αφορούν σοβαρές και χρόνιες παθήσεις.

Πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι πολλοί -εντός και εκτός ΕΟΠΥΥ -ανησυχούν πως οι αιφνιδιαστικοί αυτοί έλεγχοι δεν είναι τυχαίοι και πιθανώς να σχετίζονται και με πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Κάτι αντίστοιχο άλλωστε είχε επιχειρηθεί και πέρυσι όπως είχε αποκαλύψει τοHealthReport.gr, κι ενώ υπουργός Υγείας ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε συμβεί: «Μόνο στο HealthReport.gr: Προς λουκέτο τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο»

Παρότι η τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε επιχειρήσει να διαψεύσει το ρεπορτάζ, όλα έδειχναν ότι στόχος ήταν να κλείσουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και να δοθούν τα φάρμακα υψηλού κόστους στα νοσοκομεία αλλά και στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Να σημειωθεί ότι σήμερα πολλά ακριβά φάρμακα διατίθενται από τα νοσοκομεία. Όμως τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκαν προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασθενείς που πήγαιναν στο ΕΣΥ αλλά δεν έβρισκαν τα σκευάσματα τους.

Και αυτό επειδή στο παρελθόν πολλοί διοικητές απέφευγαν να τα προμηθευτούν,ώστε να μην εκτοξευθούν οι δαπάνες του νοσοκομείου τους. Έτσι οι ασθενείς έφευγαν με ένα έγγραφο που ανέγραφε «στερείται» και ουσιαστικά έδειχνε ότι το φάρμακο δεν ήταν διαθέσιμο.

Πάντως μετά την αποκάλυψη που είχε κάνει το HealthReport.gr, είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις και σε συλλόγους ασθενών με συνέπεια η τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναγκαστεί να πάρει …στροφή 180 μοιρών.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ