2016-06-02 14:01:13
Φωτογραφία για Έρευνα: Τα μωρά θα πρέπει να μπουν στην τροφή από τον 4ο μήνα
Επιστήμονες και παιδίατροι υποστηρίζουν ότι ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο για τα μωρά. Η ειδική σε θέματα διατροφής για μωρά Bee Wilson υποστηρίζει ότι παράλληλα με το μητρικό γάλα τα μωρά πρέπει να μπουν στην τροφή με λαχανικά από τον τέταρτο μήνα.

Η Wilson πιστεύει ότι η εισαγωγή λαχανικών από πολύ νωρίς και η εξοικείωση με διαφορετικές γεύσεις θα βοηθήσει τα μωρά να αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες καθώς θα μεγαλώνουν.

«Από έρευνες προκύπτουν ότι από τον 4ο μέχρι και τον 7ο μήνα ανοίγεται ένα "παράθυρο στη γεύση" και τα μωρά γίνονται πιο δεκτικά σε νέες γεύσεις. Το να δίνεις στο παιδί τους πρώτους μήνες μόνο γάλα του στερείς την ευκαιρία να δοκιμάσει και άλλα πράγματα. Αν του δώσεις σπανάκι και μπρόκολο για παράδειγμα θα μάθει αυτές τις γεύσεις από νωρίς».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει: «Ο αποκλειστικός θηλασμός συνίσταται τους πρώτους έξι μήνες. Παράλληλα με την τροφή το ιδανικό θα ήταν το παιδί να θηλάζει για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του. Θεωρητικά όλες οι μητέρες μπορούν να θηλάσουν αρκεί να ενημερωθούν και να έχουν την απόλυτη στήριξη της οικογένειας και του συντρόφου».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ