2016-06-02 20:10:15
Φωτογραφία για Στο 2017 στοχεύουν πλέον οι φορείς για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου
Χάνεται το… φετινό καλοκαίρι για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από το αεροδρόμιο της Τζένοβα και από αεροπορικές εταιρίες με έδρα την Ιταλία, την Κύπρο και το Ισραήλ, αλλά η ρευστή κατάσταση που υπάρχει στον τουρισμό και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ζήτηση, φαίνεται να αποτελούν σημαντικά εμπόδια για νέες πτήσεις, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες των φορέων της Κεντρικής Ελλάδας, που πρέπει να ξεκινήσουν σύντομα, να επικεντρώνονται στο 2017.

Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, που διαβεβαίωσε ότι ο Οργανισμός Προβολής του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου θα γίνει και θα συμβάλει τα μέγιστα στην προσέλκυση πτήσεων.

«Εκτός ιδιωτικοποίησης»

«Ο φορέας συνεχίζει, ακούσαμε και το νέο πακέτο ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, οι δικές μου πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πακέτο αυτό δεν βρίσκεται το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου», δήλωσε ο κ. Ζαφείρης.


Με πρωτοβουλία των ξενοδόχων, ζητήθηκε συνάντηση με την υφυπουργό Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα και συνάντηση με τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να γίνει το Σάββατο ή την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην ετήσια συνάντηση των αεροπορικών εταιριών που έγινε στην Πολωνία, ο ξενοδόχος δήλωσε ότι πήγε η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας η κα Θέκλα Καμμένου και το κόστος μοιράστηκε ανάμεσα στο Επιμελητήριο και την Ένωση Ξενοδόχων. Όπως ανέφερε, έγινε συνάντηση με εκπροσώπους εννέα αεροπορικών εταιριών, που στο παρελθόν είχαν πτήσεις στο αεροδρόμιο, κάποιες απ’ αυτές είναι χαμηλού κόστους, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον από την Κύπρο, το Ισραήλ και Ιταλικές εταιρίες.

«Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες αεροπορικές εταιρίες και από το αεροδρόμιο της Τζένοβα (που είναι ιδιωτικο-δημόσιο και έχει οργανισμό για προσέλκυση πτήσεων), αλλά είναι εποχή που δεν υπάρχει ζήτηση. Για το λόγο αυτό έφυγε από την περιοχή η Condor Air», τόνισε ο κ. Ζαφείρης.

«Πάντρεμα προορισμών»

Στόχος του φορέα είναι το «πάντρεμα» των προορισμών προς τα νησιά, με την Κεντρική Ελλάδα, αλλά η συγκυρία είναι περιορισμένης ζήτησης και δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί ο συνδυασμός πτήσεων.

Οι προσπάθειες των τοπικών φορέων και της Κεντρικής Ελλάδας πλέον στοχεύουν στο 2017, αν και οι φορείς βρίσκονται σε επαγρύπνηση αν αλλάξει κάτι στη γύρω περιοχή, ενώ υπάρχουν επαφές με εταιρίες holding που υπάρχουν στην Ελλάδα και ενδιαφέρονται να έχουν πελάτες σε διάφορα αεροδρόμια.

«Μέχρι το τέλος Ιουνίου, πρέπει να έχει ξεκινήσει μια διαφορετική διαδικασία για να προλάβουμε το 2017 για το αεροδρόμιο», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ο κ. Ζαφείρης, τόνισε ότι τα πολύ μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα, ανοίγουν αεροδρόμια, ενώ για τη Μαγνησία, δήλωσε ότι η αντίδραση των ντόπιων για τις δημιουργίες μονάδων στον Αλατά, τις Νηές και το Σωρό, προκάλεσε την εγκατάλειψη των επενδύσεων.

Το πρόβλημα αυτό, ανέφερε, λύνεται εν μέρει, έχοντας διευρύνει τη δυνατότητα του αεροδρομίου σε μεγάλα ξενοδοχεία της Πιερίας, των Καμένων Βούρλων, της Εύβοιας κλπ., ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει η μεγάλη μονάδα που θα έχει άμεσο ενδιαφέρον, όπως στην Καλαμάτα το Κόστα Ναυαρίνο, που μπορεί και χρηματοδοτεί κάποιες πτήσεις.

Τέλος, ανέφερε ότι τα αεροπλάνα ποτέ δεν είναι 100% γεμάτα, αλλά πάντα οι τουριστικοί πράκτορες δίνουν στα μικρότερα πρακτορεία τιμές και θέσεις για να αυξηθούν οι πληρότητες των αεροσκαφών και με τον τρόπο αυτό, μπορεί να λειτουργήσει για τις μικρές μονάδες της Μαγνησίας και της Κεντρικής Ελλάδας.

«Νεκροί μήνες, Μάιος – Ιούνιος»

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, ο Γιώργος Ζαφείρης τόνισε ότι η κατάσταση στη Μαγνησία τον Μάιο, δεν ήταν καθόλου καλή. Παράλληλα, τα μηνύματα για τον Ιούνιο δεν είναι θετικά, διότι δεν υπάρχουν οι κρατήσεις που οι ξενοδόχοι ήθελαν και που περίμεναν μετά τις επαφές που είχαν ειδικά στις Βαλκανικές χώρες, όπου έγιναν εκθέσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους τρεις Δήμους. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, το ενδιαφέρον που υπήρχε από τουριστικούς πράκτορες της Βουλγαρίας ήταν ιδιαίτερα, αλλά με το μεταναστευτικό και το χάος που επικράτησε στην Ειδομένη, παρά τις προειδοποιήσεις των επαγγελματιών, είχαν αποτέλεσμα η τουριστική ροή προς την περιοχή μέχρι σήμερα, να είναι μηδαμινή.

Ο κ. Ζαφείρης εξέφρασε την ελπίδα ο κλάδος να δουλέψει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς υπάρχουν προσφορές και πολύ καλά πακέτα για διακοπές στην περιοχή, τόσο για Έλληνες, όσο και για ξένους επισκέπτες.

Ανέκδοτο σε λίγο… ο Έλληνας τουρίστας

«Ο Έλληνας τουρίστας σε λίγο καιρό θα είναι ανέκδοτο, καθώς ξεκινούν οι φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ η τρομοκρατία και η αβεβαιότητα αν θα μας κόψουν ή όχι συντάξεις και μισθούς, είναι αυτό που μας έχει καταρρακώσει τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων. Όπως ανέφερε, όσο και να έχουν ανάγκη όλοι, ολιγοήμερες διακοπές, με την οικονομική αβεβαιότητα που υπάρχει, οι οικογένειες (στις οποίες κυρίως απευθύνεται το Πήλιο), δεν μπορούν να αποφασίσουν να πάνε λίγες μέρες διακοπές.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε, ότι διαφημίζαμε τη χώρα όταν η Ειδομένη ήταν «πεδίο μάχης» και σήμερα που αδειάζει, δεν γίνεται καμία προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Ο Γ. Ζαφείρης τόνισε ότι στη Μαγνησία έρχονται επισκέπτες από τα Βαλκάνια (Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία κλπ.), αλλά είναι λιγοστοί και ο αριθμός τους δεν αρκεί για να γίνει τζίρος στις επιχειρήσεις και να πληρώσουν οι επαγγελματίες τις υποχρεώσεις τους, που δεν έχουν άλλη επιλογή από τη μεταφορά των υποχρεώσεών τους για έναν ακόμη χρόνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ