2016-06-03 01:21:15
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ:  Αναδιοργάνωση Οργανισμού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Καταθέσαμε τον προβληματισμό μας και ζητήσαμε απαντήσεις - Ποιοι οι λόγοι της επαναξιολόγησης;
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι χθες 01-06-2016 συνεκλήθη σε πρώτη συνεδρίαση, η ομάδα εργασίας για την αναδιοργάνωση του Οργανισμού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην οποία και συμμετείχαμε κατόπιν προσκλήσεως.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Διευθυντής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ. Παπαδημητρίου Κώστας μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν νεότερες εξελίξεις και υφίσταται πλέον έως 31-12-2016 υποχρέωση σύνταξης νέων Οργανισμών στο σύνολο των φορέων του Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν.4369/2016 (Μνημονιακός Νόμος).

Προς τον σκοπό αυτό μάλιστα, όπως τόνισε, έχει συγκροτηθεί πενταμελής Επιτροπή στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος, που θα δώσει τις γενικές κατευθύνσεις για την σύνταξη των νέων Οργανισμών.

Από την πλευρά μας, καταθέσαμε τον προβληματισμό μας για την εξέλιξη αυτή, όπως επίσης παρατηρήσαμε ότι η απόφαση συγκρότησης της Επιτροπής που κληθήκαμε να συμμετάσχουμε δεν αναφέρεται στην υποχρέωση του νόμου αλλά σε ένα πλαίσιο που κατά την άποψή μας δεν είναι σαφές και καθορισμένο.


Προς τούτο καταθέσαμε σχετική επιστολή που θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις ως εξής:

• Ποιοι είναι οι λόγοι και ποιες οι δυσλειτουργικές διατάξεις που υπαγορεύουν την εν γένει επαναξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του υφιστάμενου Οργανισμού;

• Ποια τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί;

• Ποιες οι προτεινόμενες αλλαγές και σε ποια κατεύθυνση κινούνται;

• Ποιος ο επιθυμητός στόχος;

Παρά το γεγονός ότι αρχικά δόθηκαν κάποιες διευκρινήσεις επί του πρώτου ερωτήματος, αναμένουμε εγγράφως απαντήσεις στο σύνολο των ερωτημάτων μας, ώστε να καθορίσουμε την στάση μας.

Για κάθε περαιτέρω εξέλιξη ή πληροφορία θα σας κρατούμε ενήμερους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                  

Δημήτριος Σαϊτάκης                                

Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων Πασσάκος Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ