2016-06-03 03:38:22
Φωτογραφία για Για πρώτη φορά Έλληνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ΑμΕΑ
Αέρας, θάλασσα και κυματισμός τρία στοιχεία της φύσης που είναι γνωστά και αναγκαία για τους αθλητές της ιστιοπλοΐας. Τί γίνεται όμως με τους αθλητές με αναπηρία;

Οι αθλητές λοιπόν ιστιοπλοΐας με αναπηρία δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Μπαίνουν με τα ειδικά σκάφη στη θάλασσα κάτω από τις ίδιες συνθήκες με τους υπόλοιπους αθλητές, έρχονται αντιμέτωποι με τα ίδια στοιχεία της φύσης, μαθαίνουν ιστιοπλοΐα με θεωρικά αλλά και πρακτικά μαθήματα, έξω στη θάλασσα.

Η μαγεία της ιστιοπλοΐας είναι πως ο αθλητής ΑμΕΑ όταν φύγει από την ασφάλεια του σπιτιού του και βρεθεί με το ειδικό σκάφος του στη θάλασσα αντιμέτωπος με τη θάλασσα γίνεται ανεξάρτητος, κυβερνήτης της ζωής του και κυρίαρχος του σκάφους του.

Από εκεί και πέρα και μετά την πρώτη φορά κιόλας, η ιστιοπλοΐα γίνεται νοοτροπία, τρόπος ζωής, θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει κι ως το πιο εθιστικό κομμάτι της καθημερινότητας του αθλητή.

Έτσι στις 30 Μαΐου μια όμορφη και δεμένη σαν οικογένεια, ομάδα αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου ΑΜΕΑ SAILABILITY HELLAS – Ιστιοπλοΐα για όλους ξεκίνησε το ταξίδι της από την Ελλάδα για την Ολλανδία, συγκεκριμένα για το Medemblic, με σκοπό να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ