2016-06-06 15:52:11
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: “Στα μαχαίρια” για τους ελέγχους γιατροί & Διοίκηση
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

 - Virus.com.gr

Επιχείρηση κατασυκοφάντησης του ιατρικού κόσμου με «εργαλείο» τα στοιχεία από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Αφορμή για τη νέα «έκρηξη» της Ένωσης αποτελούν τα στοιχεία που είδαν «το φως της δημοσιότητας» για περιπτώσεις συμβεβλημένων γιατρών με παραβατική συμπεριφορά, τους οποίους «τσίμπησε» ο δειγματοληπτικός εκκαθαριστικός έλεγχος του Φορέα.

Όπως λέει η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου: «Μετά από κάθε διαπιστωμένη παράβαση, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ οφείλει να επιβάλει πρόστιμο στον παραβάτη μέσω της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, να του αφαιρέσει το δικαίωμα συνταγογράφησης, να καταγγείλει αζημίως τη σύμβαση, και να ενημερώσει τους Ιατρικούς Συλλόγους για άσκηση πειθαρχικών ποινών αντί να επιδίδεται σε φιέστα περιπτωσιολογίας δυσφημώντας το σύνολο του ιατρικού κόσμου».

Ο τρόπος ελέγχου και επιβολής προστίμων, άλλωστε, αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις της Ένωσης με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με την πρώτη να καταγγέλλει αφενός την επιβολή προστίμων με αναγωγή στο σύνολο των δαπανών του συμβεβλημένου γιατρού, αφετέρου την τιμωρία γιατρών για λάθη και παραλείψεις του ίδιου του συστήματος.


«Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ένας συνάδελφος, ο οποίος μου είπε ότι του έχουν αφαιρέσει από το λογαριασμό του 200 ευρώ, διότι αν και ο ασφαλισμένος φαινόταν στο σύστημα ως ασφαλιστικά ενήμερος στο βιβλιάριο έλειπε η σφραγίδα. Ο γιατρός από την πλευρά του έκοψε κανονικά την επίσκεψη και βέβαια η αφαίρεση της δαπάνης δεν ήταν 10 ευρώ, δηλαδή όσο η επίσκεψη, αλλά 200 και χωρίς να έχει πραγματικά υπαιτιότητα. Αυτό είναι παράνομο».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των δαπανών που απορρίπτεται από τον ΕΟΠΥΥ τελικά δεν ξεπερνά το 0,15% των δεδουλευμένων επισκέψεων. Αναφέρεται ενδεικτικά πως η εξαιρούμενη δαπάνη για το μήνα Ιανουάριο (2016) ήταν 11.200 ευρώ σε σύνολο περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ