2016-06-06 16:19:11
Φωτογραφία για 34η ΕΜΑ – Πολύκαστρο: Δε δίνουν τους μισθούς στους φαντάρους που απολύονται!
Τι άλλο θα κάνουν εις βάρος των συναδέλφων φαντάρων; Σύμφωνα με την επιστολή καταγγελίας συναδέλφων η μονάδα όφειλε τις μηνιαίες αποζημιώσεις σε αρκετούς στρατιώτες.

Το ζήτημα λαμβάνει άλλες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι και ακριβώς λόγω κοινωνικών κριτηρίων έπρεπε να λαμβάνουν ένα ποσό της τάξης 98-150 ευρώ μηνιαίως.

Αφού λοιπόν αρχικά «τους έψησαν το ψάρι στα χείλη» απαιτώντας να τους προσκομίσουν το ένα μετά το άλλο διάφορα έγγραφα που να αποδεικνύουν την οικονομική τους απαίτηση, στην συνέχεια και όταν είδαν ότι οι φαντάροι δεν μάσησαν από τη γραφειοκρατία, αρνήθηκαν να τους τα καταβάλλουν.

Σε μερικούς προχώρησαν στην συνολική εξόφληση του οφειλόμενου ποσού, βάζοντας τους να δεσμευτούν ότι δε θα διαδώσουν ότι πληρώθηκαν όλα τα χρήματα.

Σε άλλους έδωσαν έναντι ένα ποσό που αντιστοιχεί στο μισθό ενός μήνα και μετά τους είπαν ότι δεν έχουν να τους εξοφλήσουν.


Όταν οι συνάδελφοι τους απέδειξαν ότι σε άλλους έδωσαν τα χρήματα και άλλους τους εμπαίζουν, αρχικά το αρνήθηκαν και επιχείρησαν να τους κοροϊδέψουν.

Όταν τελικά δε μπορούσαν να κρύψουν την άδικη συμπεριφορά τους, «υποσχέθηκαν» ότι θα τα καταθέσουν αργότερα στον προσωπικό λογαριασμό των στρατιωτών και όταν η μονάδα βρει τα απαραίτητα χρήματα!

Το θέμα όμως έχει και μια άλλη κρίσιμη διάσταση: οι εν λόγω συνάδελφοι απολύονται μέχρι την Τετάρτη 8/6.

Μέχρι επομένως την Τετάρτη όλοι οι απολυόμενοι στρατιώτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει όλα τα είδη που τους χορήγησε ο Στρατός και παράνομα απαιτεί να επιστρέψουν.

Όμως ο Στρατός και πιο συγκεκριμένα η 34η ΕΜΑ αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους συναδέλφους.

Είναι δυνατόν να λένε στους απολυόμενους φαντάρους ότι δεν έχουν να τους δώσουν τους μισθούς τους, αλλά θα τους εξοφλήσουν αν και όποτε έχουν;

Ποιος και με ποιον τρόπο διασφαλίζει τους συναδέλφους;

Εμείς καλούμε τη διοίκηση της μονάδας και το ΓΕΣ να εξασφαλίσουν ότι μέχρι να απολυθούν οι συνάδελφοι, να έχουν ικανοποιηθεί όλες οι δίκαιες απαιτήσεις τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ