2016-06-06 18:44:17
Φωτογραφία για Μυστήρια λάμψη από μετεωρίτη στην Αριζόνα! [video]
Ένας μετεωρίτης έπεσε πριν λίγες μέρες στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις ΗΠΑ, προσφέροντας ένα εκπληκτικό θέαμα στους ανθρώπους που μπόρεσαν να το δούνε Η έντονη λάμψη και ο δυνατός θόρυβος ανησύχησαν τους πολίτες της αμερικανικής πολιτείας που βγήκαν έξω να δουν τι συμβαίνει, ενώ μέσω των social media περιέγραφε ο καθένας την εμπειρία του και δημοσίευε βίντεο. Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι αναρωτήθηκαν αν αυτό ήταν μετεωρίτης, έκρηξη ή κάτι άλλο.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Phoenix, δήλωσε στο CNN ότι έλαβαν περισσότερες από 60 κλήσεις για μετεωρίτη, ο οποίος παρατηρήθηκε στις τέσσερις το πρωί (τοπική ώρα Αριζόνας), ενώ 140 αναφορές έλαβε το American Meteor Society (AMS).

Η NASA αναφέρει ότι ήταν ένας μικρός αστεροειδής με διάμετρο 1-2 μέτρα που εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα πάνω από την Αριζόνα λίγο πριν από τις 4 π.μ., τοπική ώρα. Ο αστεροειδής κινούνταν με περίπου 40.200 μίλια ανά ώρα (64.700 χιλιόμετρα ανά ώρα).

"Δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν ζημιές ή τραυματισμούς, μόνο ένα έντονο φως και αρκετός θόρυβος," δήλωσε ο Μπιλ Κουκ από το NASA Meteoroid Environments Office (MEO).
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ