2016-06-06 21:09:14
Φωτογραφία για “Παραλύει” την Τετάρτη η Δημόσια Υγεία
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Για μία ακόμη φορά κατεβαίνουν στους δρόμους οι εργαζόμενοι των Δημόσιων Νοσοκομείων, οι οποίοι την Τετάρτη 8 Ιουνίου απεργούν πανελλαδικά με προμετωπίδα τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ, την υποχρηματοδότηση και τα εργολαβικά συνεργεία.

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, ηΠΟΕΔΗΝ καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας στις 8:30 το πρωί σε αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείο Υγείας και στις 11:00 σε πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα κατευθυνθεί στη συνέχεια στη Βουλή. Διεκδικούν:

εκδίωξη των εργολάβων,

επανασύσταση των οργανικών θέσεων,

μόνιμη σταθερή εργασία για όλους,

Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση,

επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση,

μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού,

ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων,


ένταξη στα ΒΑΕ,

κατάργηση του Αντιασφαλιστικού Ν. 4387/2016,

ανάκτηση των Μνημονιακών Απωλειών.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει με απόφασή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ, η οποία κήρυξε γι’ αυτό στο σκοπό στάση εργασίας 11:00-15:00.

Απεργία για την ίδια ημέρα κήρυξε και η νεοσυσταθείσα Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, με το πλαίσιο αιτημάτων του 9ου Συνεδρίου της, για: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση νοσοκομείων και κέντρων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστημονική & επαγγελματική αξιοπρέπεια για τους νέους γιατρούς, δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στις δομές του ΠΕΔΥ, οι οποίοι με απόφαση της ΠΟΣΕΥΠ θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ