2016-06-06 23:38:13
Φωτογραφία για Το λέιζερ HELMTT αλλάζει εντελώς το πεδίο της μάχης…
Τη συμμετοχή του κινητού οχήματος δοκιμών υψηλής ενέργειας λέιζερ (HELMTT: High Energy Laser Mobile Test Truck) σε άσκηση που διεξήχθη από το Εργαστήριο Μάχης (Battle Lab) του Κέντρου Αριστείας Πυρών (Fires Center of Excellence) στο Fort Sill της Οκλαχόμα, με σκοπό να καθορισθεί η επιχειρησιακή του αξιοποίηση στο πεδίο της μάχης, ανακοίνωσε ο Στρατός των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από τις 11 έως τις 19 Απριλίου 2016, το HELMTT που ως πρόγραμμα τη διαχείριση του έχουν οι Διοικήσεις Διαστήματος και Πυραυλικής Άμυνας του Στρατού (Army Space and Missile Defense Command – SMDC) και Στρατηγικών Δυνάμεων Στρατού (Army Forces Strategic Command), μεταφέρθηκε στο Fort Sill, όπου στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Πειράματος Πυρών Ελιγμού (MFIX: Maneuver Fires Integrated Experiment).

Εκεί χρησιμοποιήθηκε για την ιχνηλάτηση, εμπλοκή και καταστροφή εναέριων (συμπεριλαμβανομένων και μικρού μεγέθους μη επανδρωμένων αεροχημάτων) και επίγειων (στατικών και κινούμενων) στόχων σε προσομοίωση τακτικού περιβάλλοντος. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, για πρώτη φορά το HELMTT ολοκληρώθηκε σε σύστημα διοίκησης και ελέγχου του Στρατού.


Επίσης, με έμφαση τονίσθηκε ότι η συμμετοχή του εξοπλισμένου με λέιζερ ισχύος 10 kW HELMTT δεν αποσκοπούσε στη δοκιμή των δυνατοτήτων του αλλά πρωτίστως στη διερεύνηση μεθόδων τακτικής ανάπτυξης, δημιουργίας των τακτικών, τεχνικών και διαδικασιών για την επιχειρησιακή αξιοποίηση του και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των αποστολών του.

Παράλληλα, η SMDC του Στρατού των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εργάζεται για την εγκατάσταση ενός οπλικού συστήματος λέιζερ ισχύος 2 kW επί τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος Stryker. Το νέο σύστημα φέρει την ονομασία κινητό, εκστρατευτικό λέιζερ υψηλής ισχύος (Mobile Expeditionary High Energy Laser).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ