2012-05-15 07:49:25
Φωτογραφία για Με την Ελλάδα ασχολήθηκαν και οι καναδικές εφημερίδες
Με την Ελλάδα ασχολήθηκαν τη Δευτέρα οι καναδικές εφημερίδες «The Globe and Mail» και «The National Post».Με τίτλο «Η ελληνική κρίση βυθίζει τις αγορές. Στα όρια μιας νέας κρίσης» ο αρθρογράφος Μπάικλ Μπαντάντ εξετάζει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Βεβαίως, ο όρος Grexit (έξοδος της Ελλάδας), ο οποίος κάνει τον γύρο του κόσμου, δε λείπει από τον πρόλογο του άρθρου, όπου σημειώνεται ότι «η ακυβερνησία προκαλεί φόβο πως η Αθήνα θα αναγκαστεί τελικά να εγκαταλείψει την ευάλωτη Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με την ανάλυση του καναδικού αρθρογράφου, για πρώτη φορά οι πολιτικοί των 17 κρατών-μελών της Ευρωζώνης αναφέρουν πλέον την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ καθώς κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα σχηματισθεί και η χώρα θα πάει σε επόμενο γύρο εκλογών.

Στο κείμενο ενσωματώνονται δηλώσεις του Κιτ Ζουκ επικεφαλής του ξένου συναλλάγματος της Societe Generale.


«Οι αξιωματούχοι της Ευρώπης συζητούν ανοιχτά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη χωρίς να διευκρινίζουν αν θα αναγκάσουν την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει.

Από την πλευρά της, η Κέλυ ΜακΠάρλαντ, η οποία αρθρογραφεί στη «The National Post», εξηγεί πως ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία παίζεται το παιχνίδι της «γάτας με τον ποντικό».

Στο «Οι αριστεροί της Ελλάδας παίζουν έξυπνα την Ευρώπη με τακτικές της Wall Street» τονίζει πως η Γερμανία στοιχηματίζει ότι οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ παρά τον πόνο που τους προκαλεί το Βερολίνο καταστρέφοντας την οικονομία τους. Η Ελλάδα πάλι στοιχηματίζει ότι οι Γερμανοί απολαμβάνουν τα κέρδη από το ευρώ περισσότερο από όσο θέλουν να πάρει η Ελλάδα το φάρμακό της.

Η αρθρογράφος δηλώνει πως δεν θα της προκαλέσει έκπληξη αν τελικά νικήσει η Ελλάδα, καθώς η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ αλλά αρνείται να δεχτεί άλλα μέτρα λιτότητας. Έτσι, σε έναν βαθμό υπάρχει ένα δεύτερο παιχνίδι που συνεχίζεται μέσα στην ίδια την Ελλάδα: η επιθυμία να μείνει στην Ευρώπη σε σχέση με την αποστροφή να μετατραπεί σε ένα έθνος δουλοπάροικων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
A.WINEHOUSE: Φωνή από βελούδο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
A.WINEHOUSE: Φωνή από βελούδο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ