2016-06-07 16:17:14
Φωτογραφία για ΚΑΒΒΑΔΑΣ : ΧΑΡΑ, ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ!
O Βασίλης Καββαδάς λίγες ώρες μετά την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας μίλησε στο SDNA για την επιστροφή του στην "γαλανόλευκη".

Αναλυτικά Ο Βασίλης Καββαδάς ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της φετινής σεζόν, καθώς φρόντισε με τις εμφανίσεις του (μ.ο. 14,9π., 4,1ρ., 0,5ασ., 1,7κοψ., 0,5κλ., 3,1λ. σε 21 συμ.) με τον Αρκαδικό - στον οποίο παραχωρήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό - να κάνει θραύση και παραλίγο να... σώσει μόνος του την ομάδα της Τρίπολη στην παρθενική της παρουσία στην Α1.

Οι εμφανίσεις του 25χρονου σέντερ δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στην προεπιλογή της εθνικής ενόψει της συμμετοχής της στο Προολυμπιακό τουρνουά.

«Η κλήση μου στην Εθνική αποτελεί μία επιβράβευση, καθώς πιστεύω πως σε ατομικό επίπεδο έκανα μία πολύ καλή σεζόν με τον Αρκαδικό. Θα ήταν ακόμα καλύτερα, αν η ομάδα είχε καταφέρει τον στόχο της και παρέμενε στην Α1», δήλωσε αρχικά ο Βασίλης Καββαδάς, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:


«Σίγουρα είναι τιμή να φοράς την φανέλα με το εθνόσημο. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος και είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου για την κλήση, καθώς ανταμείφθηκα για την πολύ καλή χρονιά που έκανα».

Ο Βασίλης Καββαδάς δεν είναι rookie στην Εθνική, καθώς ήταν στην προετοιμασία της το 2012 και το 2013 συμμετείχε με την «γαλανόλευκη» στο Ευρωμπάσκετ στην Σλοβενία. «Η νίκη μας επί της Ισπανίας το 2013 αποτελεί την καλύτερη ανάμνηση που έχω από την Εθνική», είπε ο δυναμικός σέντερ πριν ρωτηθεί για το αν περίμενε πως φέτος θα λάμβανε και πάλι το «γαλανόλευκο» προσκλητήριο:

«Αν εξαιρέσουμε κάποια τηλεφωνήματα που έγιναν στο γραφείο που με αντιπροσωπεύει, δεν είχα κάποια ειδοποίηση. Σίγουρα ήταν μία έκπληξη για εμένα, αλλά το συναίσθημα που ένιωσα δεν ήταν πρωτόγνωρο. Η κλήση στην Εθνική μού δίνει χαρά και είναι τιμή και περηφάνια».

Ο Βασίλης Καββαδάς δεν θέλησε να αναφερθεί στο τι έχει αλλάξει στην Εθνική την τελευταία τριετία, αλλά ενημέρωσε πως «η φιλοσοφία μου παραμένει ίδια. Αφοσιώνομαι στις προπονήσεις, δουλεύω σκληρά και κρατώ χαμηλά το κεφάλι», αλλά σχολίασε την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη και του Νίκου Ζήση από την επίσημη αγαπημένη:

«Εκλεισε μία σελίδα για την Εθνική και πλέον ξημερώνει μία νέα ημέρα. Μπαίνουν στην ομάδα παιδιά που θα την στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι να υπάρχει υγεία για να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Η κληρονομιά είναι μεγάλη. Εχουν περάσει από την Εθνική πολύ μεγάλοι αθλητές που έχουν ιστορία κι έχουν κατακτήσει τίτλους και μετάλλια. Η φανέλα της Εθνικής είναι βαριά».

Η Εθνική μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά θα επιδιώξει να πάρει το εισιτήριο για να ταξιδέψει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η σκέψη της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως, είναι ακόμα μακρινή για τον Νικαιώτη σέντερ. «Δεν ήξερα καλά-καλά πως θα είμαι στην προεπιλογή...», τόνισε ο Βασίλης Καββαδάς, ο οποίος καταλήγοντας απάντησε για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του. 

«Η κλήση μου μού δίνει αυτοπεποίθηση και αυτή την στιγμή το μυαλό μου είναι στην Εθνική», δήλωσε ο Βασίλης Καββαδάς.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ