2016-06-08 21:52:19
Φωτογραφία για Καράογλου: Η απεργία στον ΟΛΘ εξοντώνει την ελληνική οικονομία
Την έντονη ανησυχία του για την απαξίωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στον Ο.Λ.Θ., εκφράζει με ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως υποστηρίζει, οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις εξοντώνουν την ελληνική οικονομία καθώς προκαλούν ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη βιωσιμότητα εκατοντάδων ελληνικών επιχειρήσεων, όσο και την υλοποίηση τεράστιων επενδυτικών έργων, όπως για παράδειγμα τον αγωγό «TAP», μιας και σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξαιτίας της απεργίας έχει μπλοκάρει η εκφόρτωση και αποθήκευση 70 χιλιάδων τόνων σωλήνων που προορίζονται για το συγκεκριμένο έργο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καράογλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι όσο αυτό παραμένει κλειστό, τα ανταγωνιστικά λιμάνια γειτονικών χωρών, όπως της Τουρκίας, της Βουλγαρίας αλλά και της Αλβανίας, προσελκύουν συνεχώς επιχειρηματίες για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. καλεί κάθε πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε να δοθεί άμεσα λύση προκειμένου το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να λειτουργήσει κανονικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ