2016-06-09 10:00:31
Φωτογραφία για Στο σκαμνί η οικογένεια Νεϊμάρ για απάτη
Η Εθνική Εισαγγελία της Ισπανίας ζήτησε την παραπομπή σε δίκη του Νεϊμάρ, του πατέρα, της μητέρας του καθώς και των νυν και πρώην προέδρων της Μπαρτσελόνα και του πρώην προέδρου της Σάντος. Oλοι τους αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της εξαπάτησης, της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς σε σχέση με τη μεταγραφή του από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα, το καλοκαίρι του 2013.

Οι δύο σύλλογοι είχαν ανακοινώσει ότι η μεταγραφή κόστισε 57.000.000 € αλλά μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ανήλθε στα 83.000.000 €. Την υπόθεση έφερε στα δικαστήρια η βραζιλιάνικη εταιρεία DIS η οποία είχε το 40% των δικαιωμάτων του Νεϊμάρ και η οποία έχοντας εξαπατηθεί ζητά επιπλέον 3.200.000 € απ' όσα της δόθηκαν. Πολύ περισσότερο ζημιώθηκε η ισπανική Eφορία, που διεκδικεί τώρα άλλα 13.000.000 €. Κατηγορούμενοι, εκτός του 24χρονου Βραζιλιάνου σταρ είναι ο πατέρας και ατζέντης του Νεϊμάρ Ντα Σίλβα Σάντος καθώς και η μητέρα του Ναντίν Γκονσάλβες που εμφανίζεται να κατέχει το 50% της εταιρείας «N&N», η οποία ήταν η μεγάλη ωφελημένη της απάτης
. Κατηγορούνται επίσης ο Σάντρο Ροσέλ και ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, πρώην και νυν πρόεδροι της Μπαρτσελόνα, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Σάντος, Οντίλο Ροντρίγκες. Εάν οι κατηγορούμενοι βρεθούν ένοχοι, κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια και φυσικά από βαρύτατα πρόστιμα. Οι προαναφερθείσες ποινές φυλάκισης δεν εκτίονται, είναι εξαγοράσιμες και φυσικά θ' ανεβάσουν τον... λογαριασμό των προστίμων. Θυμίζουμε ότι οι Νεϊμάρ αντιμετωπίζουν ανάλογα σοβαρά προβλήματα και στην πατρίδα τους αφού μόλις τον περασμένο Μάρτιο, δικαστήριο του Σάο Πάολο τους καταδίκασε σε πρόστιμο 45.000.000 € για φοροδιαφυγή την περίοδο 2012-14, αφού δεν δηλώθηκαν έσοδα από τη διαχείριση των εμπορικών δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή αλλά και έξτρα μπόνους που είχε εισπράξει τόσο από τη Σάντος όσο και από την Μπαρτσελόνα.

Πηγή ΕΘΝΟΣ
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ