2016-06-09 21:11:02
Φωτογραφία για Ομολογία του Δημάρχου Τρικκαίων ότι δεν ελέγχει την κατάσταση για δημιουργία hotspot στον Δήμο [video
Με …επιστολές επιχειρεί ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου να εμποδίσει την δημιουργία hotspot σε τελείως ακατάλληλο χώρο στα Τρίκαλα Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr στην σημερινή κινητοποίηση αντίδρασης κατοίκων της περιοχής του «Δέλτα» Λαρίσης αναδείχτηκε αυτό που …υποψιαζόμασταν.

Για 3η φορά ο Δήμος Τρικκαίων «πιάνεται στον ύπνο» στην διαχείριση του προσφυγικού –μεταναστευτικού προβλήματος.

Απερίφραστα ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, έδειξε ότι δεν έχει καμιά ενημέρωση για τα Κυβερνητικά σχέδια για την δημιουργία hotspot σε πρώην …super market στην είσοδο της πόλης, καμιά ανταπόκριση σε …επιστολές του για το τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση και «παγίδευση» του Δήμου που πρότεινε το χώρο ως «προσωρινή φιλοξενία Προσφύγων και Μεταναστών», πρόταση που στην …διαδρομή για Αθήνα, μετατράπηκε από «προσωρινή φιλοξενία» σε … μόνιμη με κατασκευή hotspot Από μόνη της αυτή η …αλλαγή ερήμην του Δήμου είναι αιτία ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού τις αποφάσεις τελικά τις λαμβάνουν άλλοι και όχι οι εκλεγμένοι των Δημοτών…


Ο κ. Παπαστεργίου, παραδέχθηκε επίσης ότι στον χώρο δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές για φιλοξενία ανθρώπων με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους φιλοξενούμενους και για την δημόσια υγεία, ενώ υπεραμύνθηκε της θέσης αποδοχής Μεταναστών και Προσφύγων σε αντίθεση με τον γειτονικό Δήμο Καλαμπάκας…

Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε την έλευση των …986 Μεταναστών και Προσφύγων σε έγγραφο και τόνισε «μου είπανε ότι θα φέρουν 60 οικίσκους για 60 οικογένειες», μην έχοντας απάντηση αν θα έρθουν και άλλοι οικίσκοι…

Πολλά τα «πυρά» που δέχθηκε από διαμαρτυρόμενους ο πρώην Αντιδήμαρχος Ιωάννης Κωτούλας (κακώς απουσίαζε από την σύσκεψη για να πει την άποψη του στα όσα του καταγγέλθηκαν) και …διαψεύστηκαν τα «παπαγαλάκια» που μέρες τώρα διαδίδουν πως υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων για δημιουργία hotspot στο συγκεκριμένο χώρο…

«Κάποιοι κάνουν …μπίζνες σε βάρος των Προσφύγων και των Μεταναστών αλλά και σε βάρος των ζωών  μας και των περιουσιών μας και υπάρχουν υπεύθυνοι που θα διωχθούν ποινικά» ήταν μια από τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Μετά την σύσκεψη οι κάτοικοι ανανέωσαν για σήμερα στις 6 το απόγευμα το … ραντεβού τους στο ΚΑΠΗ Πατουλιάς ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέφεραν τα εξής:

«Η ομιλία με τον Δήμαρχο πήγε καλά. Φάνηκε η ενοχή του Δήμου για την αυθαίρετη επιλογή στον ακατάλληλο χώρου του ΄΄Ατλάντικ΄΄ για δημιουργία hotspot. Κάποιοι αρχίζουν ήδη και τρέμουν γιατί η απόδοση ευθυνών είναι κοντά.

Σε λίγες μέρες, θα οριστεί Δημοτικό Συμβούλιο, εκεί θα φανούν πολλά…

Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν ικανοποιητική λόγω της ώρας που ορίστηκε η συγκέντρωση, οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να αφήσουν τις δουλειές τους. Έπεται  συνέχεια πιο αποφασιστική.

Ο πρώτος λίθος μπήκε και δείχνει να είναι γερός. Πάρτε το χαμπάρι χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα.

Αυτοί κάνουν μπίζνα, εμείς απαιτούμε αυτονόητα πράγματα. Αν [παραμείνουμε ενωμένοι και γίνουμε περισσότεροι, είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε.

Επόμενη κίνηση το απόγευμα στις 6 με ενημέρωση του κόσμου στο ΚΑΠΗ στην οδό Πατουλιάς».
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ