2016-06-10 22:17:22
Φωτογραφία για Μην κάνεις καμία αλλαγή στο συμβόλαιο! Θα το πληρώσω όπως είναι και για ξαφνικές πλημμύρες… είπε ο πελάτης!
Μια τακτική συνήθεια των ασφαλιστών είναι και ο έλεγχος των ληξιαρίων των συμβολαίων του επόμενου ή του μεθεπόμενου μήνα Συνήθως ενημερώνουν τους πελάτες για την ημερομηνία λήξης των συμβολαίων ή και τυχόν αλλαγές που μπορεί να επιθυμούν.

Μια τέτοια «αλλαγή» με πρόλαβε πριν σηκώσω εγώ το ακουστικό!

Χτυπάει το τηλέφωνο μου, δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα και αρχίζει να φωνάζει!

Έψαξα στο ιντερνέτ εγώ! Τι να τα κάνω τα φυσικά φαινόμενα, τις κλοπές και τα κολοκύθια που μου έχεις βάλει; 15 ετών αμάξι είναι! Πού θα τα βρω εγώ τόσα χρήματα να πληρώσω; Οι μισθοί μειώθηκαν, ο νοικάρης μου έχει τρεις μήνες να με πληρώσει, η γυναίκα μου θέλει να πάει στο νησί και ο λογιστής έβγαλε το εκκαθαριστικό! Να τις βγάλεις όλες τις καλύψεις από το συμβόλαιο! Τίποτα δεν θέλω! Μια απλή ασφάλεια να είμαι νόμιμος!

Το όχημα του φίλου είναι τύπου jeep 2000cc με ετήσιο τρόπο πληρωμής και προαιρετικές καλύψεις φωτιάς, ολικής μερικής κλοπής, φυσικών φαινομένων και όλων των άλλων καλύψεων πλην ιδίων ζημιών. Υποσχέθηκα να τον ενημερώσω άμεσα για το κόστος.


Όταν τηλεφώνησα να ενημερώσω για το κόστος και να πάρω την συναίνεσή του για την αλλαγή, ακούω το εξής: ...Δεν μου τα λες καλά ασφαλιστή μου! Με τέτοια καιρικά φαινόμενα και μου λες να αφαιρέσω τις προαιρετικές καλύψεις για τόσα λίγα ευρώ; Σιγά την διαφορά στο κόστος! Θέλεις να γίνει καμία ξαφνική πλημμύρα στους δρόμους και να βρω το αμάξι μου κατεστραμμένο σε διπλανό Νομό; Για να μην σου θυμίσω τα καλοκαιρινά χαλάζια! Εάν δεν σε γνώριζα τόσα χρόνια θα είχα αλλάξει ασφαλιστή! Μην κάνεις καμία αλλαγή θα το πληρώσω όπως είναι!

Ούτε γράμμα από το αλφάβητο δεν είπα, αλλά σκέφτηκα το παράδειγμα του Νώε... όλοι οι συγχωριανοί του τον χλεύαζαν και τον απαξιούσαν μέχρι την στιγμή που ξέσπασε ο κατακλυσμός!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ