2016-06-10 23:11:09
Φωτογραφία για Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στον Δήμο Βερύκιο
Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στο ρ/φ σταθμό Alpha 989 ΚΑΙ στον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μεταξύ άλλων τόνισε:

Για το νέο σύστημα μοριοδότησης των οπλιτών θητείας:

Ήδη υπέγραψα την υπουργική απόφαση για τη μοριοδότηση και τη σχετική διαδικασία και αναμένεται να υπογραφεί και από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Το σύστημα έχει δύο βαλβίδες ασφαλείας: Από τη μια περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με μια μοριοδότηση που θα είναι γνωστή και μέσω διαδικτύου, άρα υπάρχει διαφάνεια και θα ξέρει κάποιος πριν πάει στο Στρατό που θα μετατεθεί. Από την άλλη αυτή η διαδικασία θα ελέγχεται, όχι μόνο από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά περιοδικά και από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Βέβαια, δεν θα πάψει η προσπάθεια από πολλούς γονείς να αναζητούν και άλλους τρόπους αλλά μέσω του συστήματος που καθιερώνουμε οργανώνουμε ένα είδος τείχους
. Με τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής μοριοδότησης καθιερώνεται μια ολόκληρη διαδικασία που συνδέεται  με την οικογενειακή κατάσταση του στρατεύσιμου, την οικονομική του κατάσταση και τη φυσική κατάσταση, καθώς και με τον τόπο καταγωγής του, αφού θα προτείνει ο ίδιος που θα ήθελε να πάει. Έτσι, για παράδειγμα, αν κάποιου δεν δουλεύουν και οι δύο γονείς του και πρέπει να μετατεθεί κοντά για να μπορεί να δουλεύει, παίρνει έναν αριθμό μορίων, αντίστοιχα συνυπολογίζονται ασθένειες και άλλα ζητήματα. Στο τέλος όλα αυτά αθροίζονται.

Σχετικά με την Τουρκία:

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει πολλές δυσκολίες και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία. Αυτό, και βάζω τελεία. Μερικά πράγματα δεν μπορείς και να τα λες. Τώρα, αν και πόσο κατανοεί η Τουρκία, η κυβέρνησή της, ότι  η Αγία Σοφία είναι ένα προστατευόμενο μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς και την ίδια ώρα πάει να την μετατρέψει σε κάτι άλλο, είναι ένα ζήτημα.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρέπει να αντιμετωπίζει την κατάσταση με ψυχραιμία - και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε -  αλλά και με  αποφασιστικότητα και ταυτόχρονα να στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς όλους ότι  το γεγονός πως ενεργούμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα δεν σημαίνει ότι είμαστε αδύναμοι, ίσα-ίσα είμαστε πάρα πολύ δυνατοί.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ