2016-06-11 19:35:23
Φωτογραφία για «Αρχαία Μεσσήνη. Πριν και μετά»
Εκπληκτική η διάλεξη του αρχαιολόγου καθηγητή Πέτρου Θέμελη, με θέμα «Αρχαία Μεσσήνη. Πριν και μετά», που διοργάνωσε ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ » την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα του Βουλευτικού .

Ο κόσμος που βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο βουλευτικό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το τεράστιο ανασκαφικό αλλά και αναστηλωτικό έργο που έχει γίνει στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης μέσα από φωτογραφίες που για πρώτη φορά βλέπει το κοινό και την εξαιρετική περιγραφή με ιδιαίτερες λεπτομέρειες του κ Θέμελη.

Τον κ. Θέμελη προλόγισε ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ" Θεοδόσης Σπαντιδέας, ενώ ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που είχε η διάλεξη του κ Θέμελη ηταν το πλήθος των ερωτήσεων που δέχθηκε στο τέλος της ομιλίας του, αλλά και η πρόταση από Μεσσήνιο που βρισκόταν στο ακροατήριο, να οργανωθεί η ίδια ομιλία και στην Καλαμάτα

Ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης αποτελεί κεφάλαιο για την επιστήμη της Αρχαιολογίας και οι ανασκαφές του στον χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης έχουν αναδείξει τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.

Την διάλεξη του κ Θέμελη παρακολούθησε και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο αντιδήμαρχος Ε. Ψυχογιός, αρχαιολόγοι, ο πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρυματος Ι. Καποδίστριας, μέλη του Συλλόγου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ", και απλός κόσμος που ενδιαφέρεται για την ιστορία του τόπου μας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ